Spordaki Şiddet

Spordaki Şiddet -Türkiye Spor Bilimleri Derneği Başkanı Demirhan: Bu bir eğitim ve kültür sorunudur -Sporcular dahil bütün paydaşları buluşturabilirsek işi daha kolay çözülebiliriz


DENİZLİ (A.A) - Türkiye Spor Bilimleri Derneği Başkanı Gıyasettin Demirhan, sporda yaşanılan şiddetin tek başına yasayla çözülemeyeceğini belirterek, Bu bir eğitim ve kültür sorunudur. Sporcular dahil, bütün paydaşları buluşturabilirsek işi daha kolay çözülebiliriz dedi.
     Demirhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, sporda şiddetin kısa vadede çözüme kavuşamayacağını savundu.
     Sporda Şiddet Yasasıyla tek başına şiddetin önlenemeyeceğini belirten Demirhan, bunun bir eğitim ve kültür sorunu olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
     Spor bilimcileri spordaki şiddet ile ilgili yoğun araştırma içerisindeler. Fakat bunlar da yeterli olmamaktadır. Özellikle spor yöneticilerinin ve yerel yöneticilerin daha fazla taşın altına ellerini koymaları gerekiyor. Çünkü bu paydaşlar arasındaki sıkı işbirliğine ihtiyacımız var. Bu çözüme ulaşmamızda, bir adım daha atmamızı sağlayacaktır. Sonuçta, kısa sürede çözülecek olay değildir. Fakat Türkiye bunu çözebilir. Burada sporcular dahil bütün paydaşlarını buluşturabilirsek şiddeti çözebiliriz.
    
     -2012 Londra Olimpiyatları-
    
     Türkiyenin olimpiyat başarısı ile ilgili bir soru üzerine Demirhan, 2012 Londra Olimpiyatlarında alınan sonuçların değerlendirmesini yaptıklarını belirterek, Olimpiyatlara ölçüt katılım ise Türkiye başarılıdır. Ölçüt madalya ise Türkiye başarılı değildir ama ölçüt ikisi de... Hem daha fazla sporcu ile katılmalıyız hem de daha fazla madalya almalıyız. Çünkü madalya sıralamasında hangi ülke daha çok madalya aldıysa o ülke başarılı olarak algılanıyor. Yaşam bu şekilde olduğu için, spor bilimcilerinin daha fazla paydaşlara yaklaşması ve kamunun spor bilimcileriyle, üniversitelerle işbirliği içinde olması gerekir dedi.
     Demirhan, Türkiyede sporcu yetiştirmede tesis sorunu olmadığını, tesislerin etkili kullanılamaması sorununun olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu / Tolga Albay
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER