Su kayağı sporları

Su kayağı sporları -Türkiyenin ilk kablolu su kayağı tesisi olan Sukaypark, 2012 Kablolu Wakeboard (su kayağı) Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor


BURSA (A.A) - Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiyenin ilk kablolu su kayağı tesisi olan Sukaypark, 2012 Kablolu Wakeboard (su kayağı) Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
     Osmangazi Belediyesinin yazılı açıklamasına göre, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından 25-26 Ağustos 2012 tarihleri arasında düzenlenecek Kablolu Wakeboard Türkiye Şampiyonası, Osmangazi Belediyesi Sukaypark Tesislerinde gerçekleştirilecek.
     Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek Kablolu Su Kayağı Şampiyonasına 8 ilden 80 sporcu katılacak. Bursanın yanı sıra İstanbul, İzmir, Kocaeli, Samsun, Sakarya, Antalya ve Eskişehirden sporcuların yer alacağı şampiyonaya Osmangazi Belediyespor, 22 sporcusu ile katılacak.
     Cumartesi saat 10.00da başlayacak şampiyonanın ilk gününde elemelerin gerçekleştirileceği, pazar günü ise finallerin yapılacağı belirtildi. Dereceye giren sporcuların Türkiyeyi uluslararası organizasyonlarda temsil etme hakkı kazanacağı ifade edildi.
     Sukayparkın Türkiye ve Bursa için önemine işaret eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 2009da Wakeboard Dünya Şampiyonasına ev sahipliği yapan Sukayparkın bu kez Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapacağını söyledi.
     Türkiye Sualtı Sporları Federasyonunun da Kablolu Wakeboard Türkiye Şampiyonası için Sukayparkı tercih ettiğini vurgulayan Dündar, Osmangazi Belediyesi olarak bir yandan ilçemize yeni spor tesisleri kazandırıyor, diğer yandan da sahip olduğumuz mevcut tesisleri dünya standartlarına kavuşturmak için çalışıyoruz. Sukaypark da kalitesiyle Türkiyenin tanıdığı, bildiği bir marka oldu dedi.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Su kayağı sporları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER