Su sayaçlarına don uyarısı

Su sayaçlarına don uyarısı


DİYARBAKIR (A.A) - Ergani Belediye Başkanı Fesih Yalçın, don olayı ihtimaline karşı su sayaçlarının izole edilmesi gerektiğini söyledi.
     Ergani ilçesinde kar yağışının ardından beklenen don olayları, su sayaçlarının doğru korunmasını da gündeme getirdi. Ergani Belediyesi, su sayaçlarının donmasına, hatta patlamasına neden olan don olayları karşısında yurttaşları bazı önlemler alması gerektiği konusunda uyardı.
     Yalçın, yaptığı açıklamada, don olaylarının su sayaçlarına zarar verdiğini söyledi. Donma olayları nedeniyle su sayaçlarının donduğunu ve çalışamaz hale geldiğini ifade eden Yalçın, su sayaçlarının izole edilmesi gerektiğini belirtti.
     Don olaylarının özellikle bahçe veya avlulu evlerde yüzeydeki abone hatlarını ve su sayaçlarını olumsuz yönde etkilediğini kaydeden Yalçın, Zaman zaman su sayaçları donabilmektedir. Su sayaçlarının izolasyon malzemesi ile kaplanması halinde donmanın önüne geçilebilir. Su sayaçlarının ısıtma yöntemi çözülmeye çalışıldığını görmekteyiz. Ancak donmuş su sayaçlarının doğal olarak çözülmesini beklemek en doğru olanıdır dedi.
    
     Muhabir: Ekrem Senvar / Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Su sayaçlarına don uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER