Sultanbeylinin engellilik haritası çıkarılacak

Sultanbeylinin engellilik haritası çıkarılacak


İSTANBUL (A.A) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM) Sultanbeyli Şubesi, ilçenin engellilik haritasını çıkaracak.
     Sultanbeyli Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kaymakamlık ve belediye ortaklığında gerçekleştirilen proje çerçevesinde, ilçedeki farklı kurumlar tarafından kayıt altına alınan engellilere ait bilgiler bir araya getirilecek.
     Sultanbeyli İlçesi Engellilik Haritası projesine ilişkin protokolün imzalanmasının ardından kaymakamlık, belediye ve İSÖM yetkilileri, projeyi tanıtmak ve yetkilileri bilgilendirmek amacıyla bir araya geldi.
     Toplantıya Sultanbeyli Kaymakamı Mehmet Ceylan, Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vefa Vedat Budak, İSÖM Müdürü Bekir Köksal, belediye başkan yardımcıları, danışmanları, kaymakamlık şube müdürleri ile belediye birim müdürleri katıldı.
     Proje kapsamında, Sultanbeyli Belediyesi, Sultanbeyli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sultanbeyli Toplum Merkezi, İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, Toplum Sağlığı Merkezi, Sultanbeyli Engelliler Merkezi, ilçedeki tüm aile sağlığı merkezleri, muhtarlıklar, vakıf ve dernekler engellilere ait verileri proje ekibiyle paylaşacak. Mahallelere göre engelli sayıları, ilçedeki engellilik dağılımı, engellilere yönelik hizmet veren kurum ve kuruluşlar, eğitim, özürlü maaşı, evde bakım yardımı alan engellilerin sayısı, bir veya daha fazla engelli bireye sahip aileler, anne veya babası engelli olan bireyler tespit edilecek.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Proje Koordinatörü Ali Bayram Ün, projenin nihai amacının engellilere yönelik toplumda farkındalık oluşturmak olduğunu belirtti.
     Engellilere yönelik hizmetlerin etkin ve verimli yürütülebilmesi için engelli bilgilerine ulaşmanın en temel gereklilik olduğunu ifade eden Ün, Ülke çapındaki 8,5 milyon engelli sayısı ilçeye oranlandığında 36 bin gibi bir rakamın elimizde olması gerekmektedir. Hedefimiz engelli vatandaşlarımızın tamamını tespit etmek. Bu bilgiler doğrultusunda engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmayı amaçlıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Metin Tokgöz
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Sultanbeylinin engellilik haritası çıkarılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER