Suluova Meslek Yüksekokuluna ek bina

Suluova Meslek Yüksekokuluna ek bina


AMASYA (A.A) - Suluova Meslek Yüksekokuluna ek bina yapılacağı bildirildi.
     Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Cengiz Yıldırım, yeni bina inşaatı için proje çalışmalarının başladığını ve inşaatın 2014-2015 akademik yılında hizmete gireceğini belirtti.
     Meslek Yüksekokulu bahçesinde 4 bin 500 metre kare alan üzerine inşa edilecek yeni binanın yeni bölümler, yeni öğrenciler ve yeni modern ortamlar ifade ettiğini söyleyen Yıldırım, şöyle devam etti:
     Bir yıl içinde tamamlanması düşünülen yeni ek binamızda 100 öğrenci kapasiteli 2 amfi, 65 öğrenci kapasiteli 4 amfi, 65 öğrenci kapasiteli 14 sınıf, 300 metrekare genişliğinde bir kütüphane, 340 kişilik bir yemekhane, 300 metrekare genişliğinde bir öğrenci kantini, 90 metrekare alana sahip bir öğrenci işleri bürosu, 200 metrekarelik bir internet salonu, 50 öğrenci kapasiteli bir bilgisayar laboratuvarı olacak ve ayrıca bu binadan ayrı olarak yapılacak 430 kişi kapasiteli konferans salonu ile bu bina bünyesinde 200 metrekare genişliğinde fuaye alanı ve 50şer kişi kapasiteli 2 adet toplantı salonu yer alacaktır.
     Yeni ek bina ile birlikte yapılacak 430 kişi kapasiteli konferans salonunun il sınırları içindeki en büyük salon olacağını söyleyen Yıldırım, Yeni binanın tamamlanması ile 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılından itibaren bölüm ve program sayısı hızla artacak, bu yeni ek bina 3 bin öğrencinin eğitimine fırsat tanıyabilecek kapasiteye sahip olacaktır. Amacımız Suluovayı eğitim üssü haline getirmek dedi.
    
     Muhabir: Murat Arslan
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Suluova Meslek Yüksekokuluna ek bina Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER