Sümela Manastırındaki ayin

Sümela Manastırındaki ayin -Fener Rum Patriği Bartholomeos: Bu ayini, Meryem Ananın ölüm yıl dönümü olan 15 Ağustosta, tarihi Sümela Manastırında kutlayabilmek bizim için çok anlamlı ve çok sevinç vericidir -Bu büyük i


TRABZON (A.A) - Fener Rum Patriği Bartholomeos, Trabzonun Maçka ilçesindeki Tarihi Sümela Manastırında Hristiyan Ortodokslarca, yarın, Meryem Ananın ölüm yıl dönümünde yapılacak ayinin kendileri için çok anlamlı ve sevinç verici olduğu belirterek, bu imkanı sağlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günaya teşekkür etti.
     Bartholomeos, Maçka ilçesinde bulunan ve 88 yıl aradan sonra ilk kez 2 yıl önce, 15 Ağustos tarihinde, yılda bir kez Hristiyan Ortodokslarca ayin yapılmasına izin verilen Karadağın eteklerindeki Tarihi Sümela Manastırında, yarın üçüncü kez yapılacak ayini yönetmek için İstanbuldan THYye ait bir uçakla Trabzon Havalimanına geldi. Bartholomeosu, havalimanında Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç ve öteki ilgililer karşıladı.
     Havalimanı çıkışında gazetecilere açıklama yapan Bartholomeos, Ramazan Bayramının yaklaştığına dikkati çekerek, Müslümanların yaklaşmakta olan mübarek Ramazan Bayramını şimdiden kutluyoruz. Bu bayramlar dostluğu, beraberliği pekiştiren olaylardır. Kutsal ve mutlu günlerdir. Memleketimizde ve tüm İslam aleminde bu büyük bayramın coşkuyla, barış ve beraberlik içinde kutlanmasını diliyoruz dedi.
     Bartholomeos, Trabzona Sümela Manastırında yapılacak ayini yönetmek için geldiğini de ifade ederek, şöyle konuştu:
     Ben üçüncü defa Sümela Manastırındaki ayini yönetmek için buradayım. Mesai arkadaşlarımın ve benim mutluluğumu dile getirmek istiyorum. Bu büyük imkanı bize sağlayan devlet büyüklerimize, özellikle Başbakanımız Erdoğana, Kültür ve Turizm Bakanımız Günaya ve onların yanı sıra çok değerli dostumuz Maçka Belediye Başkanı Gençe samimi şükranlarımızı ifade ediyoruz. Çünkü bu ayini, Meryem Ananın ölüm yıl dönümü olan 15 Ağustosta, tarihi Sümela Manastırında kutlayabilmek bizim için çok anlamlı ve çok sevinç vericidir. Onun için büyüklerimize bir kere daha şükranlarımızı arz ediyoruz
     Bartholomeos daha sonra geceyi geçirmek için Nov Otele geçti. Bartholomeos, burada da Yunanistanın İstanbul Başkonsolosu Nicolas Matthioudakis, Hristiyan din adamları ve ayine katılmak için Trabzona gelen turistlerce karşılandı.
    
     Muhabir: Tuncay Bekar
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Sümela Manastırındaki ayin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER