Süne mücadelesi

Süne mücadelesi -Edirne Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü: -"Biyolojik mücadele ile maliyetler düşürülerek, ürünlerde ilaç kalıntısı sorunu ortadan kalkmakta ayrıca ilacın çevreye verdiği zarar da önlenmektedir"


EDİRNE (A.A) - Edirne Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, süne ile biyolojik mücadelenin maliyetleri düşürdüğü, ürünlerdeki ilaç kalıntısı sorunu ortadan kaldırdığını bildirdi.
     Edirne Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, süneyle biyolojik mücadele kapsamında Hasanağa, Karayusuf ve Musabeyli köylerinde 250 bin parazitoid salım yapıldığı belirtildi.
     Edirne ve diğer illerden ergin sünelerin toplanılarak Kırklareli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde süne parazitoidleri üretildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     "Üretilen parazitoidler sünenin yumurtalarına kendi yumurtalarını bırakarak süne yumurtasından parazitoid çıkmasına, bunun sonucunda sünenin doğada çoğalmasını engelleyerek zarar yapmasını önlemektedir. Böylece süne popülasyonu kontrol altına alınmakta ve de süne zararı, ilaç kullanılmadan çözümlenmektedir.
     Biyolojik mücadele ile maliyetler düşürülerek, ürünlerde ilaç kalıntısı sorunu ortadan kalkmakta ayrıca ilacın çevreye verdiği zarar da önlenmektedir."
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2005 yılında başlattığı "Ülkesel Süne Projesi" kapsamında parazitoid salımlarının devam edeceği kaydedildi.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Zeki Gümüş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER