Sürgü beldesinde Alevi ailenin saldırıya uğradığı

Sürgü beldesinde Alevi ailenin saldırıya uğradığı iddiası -Doğanşehir Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianame kabul edildi


MALATYA (A.A) - Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü beldesinde Ramazan ayında Alevi bir ailenin saldırıya uğradığı iddiasıyla ilgili hazırlanan iddianame, Doğanşehir Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.
     Doğanşehir Cumhuriyet Savcısı Ahmet Aydının hazırladığı 67 sayfalık iddianamede, 28 Temmuz 2012 tarihinde saat 01.00-01.30 sıralarında davulcu Mustafa Efşinin Bağlarbaşı Mahallesi sakinlerini sahura kaldırmak için davul çalarak mağdur şüpheliler Hasan ve Servet Evlinin evlerinin önünden geçtiği sırada, Hasan Evli ve kızı Fatma Fikirli ile oğulları Servet ve Hüseyin Hasan Evlinin Efşi ile davul çalması konusunda tartıştıkları belirtildi.
     Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Hasan, Servet ve Hüseyin Hasan Evlinin, taş parçası fırlattıkları davulcu Efşiyi elleriyle ve kemerle darbettikleri ileri sürülen iddianamede, Efşinin basit şekilde yaralandığının aldığı doktor raporuyla belirlendiği ifade edildi.
     İddianamede, ayrıca Evli ailesinin olayı duyarak toplanan mahalle sakinleri ve davulcu Efşiye hakaret ettiği ileri sürüldü.
     Sürgü sakinlerinin de olayları duyması ve infiale kapılması üzerine davulcu Efşinin infialden istifade ederek yaklaşık 100-150 kişilik bir kalabalığı toplayarak, Evli ailesinin evlerinin önüne yürünmesi, aileye hakarette bulunulması ve evin taşlanması yönünde suça tahrik ettiği belirtilen iddianamede, kalabalığın evin önüne yürüyeceği bilgisini alan Sürgü Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, Evli ailesinin evinin önünde nöbet tutmaya başladığı ifade edildi.
     İddianamede, jandarma ekiplerinin nöbet tutmaya başlamasının ardından 100-150 kişilik grubun davul eşliğinde evin önüne gelerek sloganlar attığı, İstiklal Marşı okuduğu, aile bireylerinin ise kalabalığa tehditte bulundukları belirtildi. Bunun üzerine eve taş atıldığı camlarının çatıdaki kiremitlerin kırıldığı, duvarına zarar verildiği, atılan taşlardan Evli ailesinin torunun tıbbi müdahaleyle giderilebilecek şekilde yaralandığı, jandarma ekiplerinin havaya uyarı ateşi açarak grubu dağıttığının anlaşıldığı kaydedildi.
    
     -Suçlamalar-
    
     Olayla ilgili mağdur şüpheliler Servet ve Leyla Evlinin var olan veya var sayılan suç örgütlerinin oluşturdukları korkutucu güçten yararlanarak tehdit suçunu, ayrıca Servet Evlinin basit yaralama, alenen hakaret, tehdit suçlarını, Hasan Evli ile oğlu Hasan Hüseyin Evlinin de basit yaralama ve alenen hakaret suçlarını işlediği öne sürülen iddianamede, mağdur şüpheli davulcu Mustafa Efşi ile annesi Gülbahar Efşinin basit yaralama, haksız tahrik altında suç işlemek için alenen tahrikte bulunmak, haksız tahrik altında mala iki kez zarar vermek, haksız tahrik altında zincirleme alenen hakaret suçlarını işledikleri ileri sürüldü.
     İddianamede, ayrıca basit yaralama, haksız tahrik altında mala zarar verme ve alenen hakaret suçlarından 45 kişinin daha ismine yer verildi. İddianamede mağdur/şüpheli sıfatıyla yer alan Hasan, Servet, Leyla ve Hüseyin Hasan Evli ile davulcu Mustafa Efşi ve annesi Gülbahar Efşinin de aralarında bulunduğu 51 kişinin cezalandırılması talep ediliyor.
     İddianamede, Hasan Hüseyin Evlinin 29 Temmuzda savcılığa verdiği ifadenin kurgu ve uydurmadan ibaret olarak değerlendirildiği, Evli hakkında suç uydurma suçundan kamu davası açıldığı bilgisine yer verildi. Mağdur/şüpheli Evlinin bu nedenle 6 ay ile 3 yıl arasında hapisle cezalandırılmasının talep edildiği kaydedildi.
    
     -Olay-
    
     Sürgü beldesinde yaşayan Evli ailesinin 28 Temmuzda saldırıya uğradığı iddialarıyla ilgili, ailenin evinin önünde davul çaldığı belirtilen Mustafa Efşi, 2 Ağustosta çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış, yapılan itiraz üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Ailenin evini taşladıkları iddia edilen 23 kişi de savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
    
     Muhabir: Tuba Karahan / Ahmet Ekici
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Sürgü beldesinde Alevi ailenin saldırıya uğradığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER