Suriyede din adamlarının kaçırılması

Suriyede din adamlarının kaçırılması -Ortodoks kiliselerinin cemaat vakfı başkanları: -"Suriyede kaçırılan metropolitlerin, 8 gün geçmiş olmasına rağmen, henüz bulunamamış olmalarından dolayı bölgedeki Hristiyanlar olarak kaygı duy


HATAY (A.A) - Hatay ve Mersindeki Ortodoks kiliselerinin cemaat vakfı başkanları, Suriyede kaçırılan metropolitlerin halen bulunamamasından kaygı duydukları açıklamasında bulundu.
     Antakya Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, İskenderun Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı Can Teymur, Mersin Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı İlyas Yazırlıoğlu, Samandağı Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı Dimyan Emektaş, Altınözü Sarılar Mahallesi Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı Münir Balıkçı, Altınözü Tokaçlı Köyü Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı Antuvan Çoban ve Arsuz Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı Corc Deniz adına yapılan ortak açıklamada, Suriyede kaçırılan din adamlarından 8 gündür haber alınamadığı belirtildi.
     Amacının ne olduğu ve kimlere hizmet ettiği dahi belli olmayan kaçırılma eyleminin, ülkede ve bölgede hızla yükselişe geçen dinlerarası diyalog politikasına ciddi zararlar verdiği ifade edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
     "Merkezi Şamda bulunan Antakya Rum Ortodoks Patrikhanesine bağlı Halep ve İskenderun Ortodoks Metropoliti Pavlus Yazıcı ve Halep Süryani Ortodoks Metropoliti Yuhanna İbrahimin kaçırılmasının üzerinden 8 gün geçmiş olmasına rağmen henüz bulunamamış olmalarından dolayı bölgedeki Hristiyanlar olarak kaygı duymaktayız. Kaçırılan metropolitlerin serbest bırakıldıkları haberleri ise gerçeği yansıtmamaktadır. Bütün dinlerin ortak dili olan Allahın yüceliğini ve emirlerini yaymaya çalışan ve sadece maneviyata hizmet eden din adamlarımıza karşı yapılan bu çirkin saldırıyı nefretle kınıyor, böyle bir olayın hiçbir dinde ve inanç kültüründe yeri olmadığına inanıyoruz.
     Dün kutladığımız Mesih İsanın Yeruşaleme giriş bayramı tüm Ortodoks kiliselerinde buruk olarak kutlandı. Kaçırılan metropolitler ile bu bölgede ve dünyanın neresinde olursa olsun; zor koşullarda yaşayan ve esaret altında olan insanların kurtuluşu için dualar edildi."
     Ortodoks kiliseleri olarak kutsal bir haftaya geçildiğini hatırlatarak, 5 Mayısta kutlanacak Paskalya Bayramının bu müessif olayın gölgesinde idrak edilecek olmasının derin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getiren cemaat vakfı başkanlarının açıklamasına şöyle devam edildi:
     "Temenni ve beklentilerimiz, ilgili tarafların ve kişilerin, bu talihsiz olayı bir an önce aydınlatması ve esaret altındaki dini liderlerimizin özgürlüğüne kavuşturulmasıdır. Ruhani reisimiz Metropolit Pavlus Yazıcı ile birlikte Paskalya Bayramını kutlayabilmenin inancı ile dua etmekteyiz. Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşları olarak devletimizin sayın yetkililerinden ve kamuoyundan beklentimiz, masum iki dini lidere karşı yapılan bu hain ve karanlık kaçırılma eyleminin sonlandırılması ve metropolitlerimizin salimen görev yerlerine dönmesidir. Konuyla ilgili olarak acil önlemler alınmadığı takdirde bu eylemlerin devamının gelebileceği en büyük endişemizdir. Can ve mal güvenliğimizin teminatı olan ve vatandaşları olmaktan her zaman gurur duyduğumuz devletimiz ve hükümetimizin, meselenin çözümü konusunda gereken hassasiyeti göstereceği en büyük güvencemizdir."
    
     Muhabir: Salim Taş
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Suriyede din adamlarının kaçırılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER