Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Haseke kentine bağlı Rasulayn ilçesinde 3 günden bu yana devam eden çatışmalarda hayatını kaybedenler toprağa verildi


ŞANLIURFA (A.A) - Suriyenin Haseke kentine bağlı Rasulayn ilçesinde 3 günden bu yana devam eden çatışmalarda hayatını kaybedenler toprağa verildi.
     Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) bağlı birliklerin denetimindeki Rasulaynda öğleden sonra araçlarla iç kesimlerden getirilen cenazeler, Türkiye sınırı yakınlarındaki boş bir alana bırakıldı. Burada ÖSO mensupları tarafından araçlardan indirilen cenazeler için iş makinesiyle mezarlar açıldı. Kılınan cenaze namazının ardından uzun namlulu silahlarla havaya ateş açan ÖSO mensupları, daha sonra cenazeleri toprağa verdi.
     Üç günden bu yana süregelen çatışmalarda yaralanan 80 kişinin tedavi için Ceylanpınar Devlet Hastanesine getirildiği, yaralılardan 10unun hayatını kaybettiği belirtildi.
     Öte yandan bölgede yaşanan çatışmalar nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı birlikler sınır hattında güvenlik önlemlerini artırdı.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER