Suriyedeki olaylar battaniyeye talebi artırdı

Suriyedeki olaylar battaniyeye talebi artırdı -Türkiyede battaniye üretiminin yüzde 90ının yapıldığı Uşaktaki fabrikalar, Suriyedeki çatışma ortamının yol açtığı yıkım karşısında, başta yardım kuruluşları olmak üzere bölgeden


UŞAK (A.A) - Soner Kılınç - Uşaktaki battaniye fabrikaları, Suriyedeki çatışma ortamının yol aştığı yıkım ve 400 bini aşkın sığınmacının varlığı karşında, başta uluslararası yardım kuruluşlarından olmak üzere bölgeden gelen talebe yetişemez hale geldi.
     Türkiyede battaniye üretiminin yüzde 90ını, bu alanda faaliyet gösteren 20 firmayla karşılayan Uşakta, battaniye fabrikalarının Suriyedeki çatışma ortamının yarattığı talep karşısında, son 4 aydır hem stoklarını tükettiği hem de tam kapasite çalıştıkları bildirildi.
     Uşaktaki battaniye üreticilerinden işadamı Hazim Sesli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyada doğal afet ve savaş gibi durumlarda, soğuklardan koruyucu eşya olarak battaniyeye olan talebin arttığını belirtti.
     Suriyede yaşanan çatışma ortamının da kış mevsiminin yaklaşmasıyla böyle bir etki yarattığını ve bölgeye yardım eli uzatmak isteyen uluslararası kuruluşlar başta olmak üzere bölgeden siparişler aldıklarını ifade eden Sesli, şunları kaydetti:
     Suriyedeki olayların bir an önce son bulması tüm dünyanın ortak arzusu. Yaşanan olaylar nedeniyle binlerce kişi yaşamını yitirdi, yüz binlerce kişi ülkesini, evlerini terk ederek çevre ülkelere sığındı. Özellikle sığınmacı Suriyeliler için battaniye ihtiyacı doğdu. Gerek yardım kuruluşları, gerek ekonomik durumu iyi Suriyeliler sürekli battaniye satın alıyor. Bu talep patlaması üretimi artırdı. Son dört aydır talep patlaması yaşıyoruz, bu sürede bölgeye 1,5 milyon battaniye siparişi teslim edildi. İlimizdeki battaniye firmalarının elindeki tüm stoklar bitti. Firmalar 3-4 ay sonraya sipariş kabul edebiliyor.
    
     -Tam kapasite çalışıyoruz
    
     Uşaktaki battaniye üreticilerinden işadamı Ali Zengi de Suriyedeki olayların yarattığı talebi karşılayabilmek için tam kapasite çalıştıklarını söyledi.
     Yarattığı iş hacmine karşın, Suriyedeki olayların bir an önce son bulmasını istediklerini ifade eden Zengi, Olayların ne yönde gelişeceğini tahmin edemiyoruz. Ancak kış geldi ve pek çok Suriyeli evlerini terk ediyor. Belki bu sayı katlanarak artacak. Biz bunu arzulamıyoruz, ama insanların ihtiyacını karşılamak için tam kapasite çalışıyoruz dedi.
    
     Yayıncı:Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Suriyedeki olaylar battaniyeye talebi artırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER