Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Gaziantepte bir grup Suriyeli, ülkelerindeki olayları protesto etti


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte bir grup Suriyeli, ülkelerindeki olayları protesto ederek, uluslararası kamuoyunu konuya duyarlı olmaya çağırdı.
     Demokrasi Meydanında toplanan bir grup Suriyeli, saldırılarda hayatını kaybeden çocukların fotoğraflarının yer aldığı afiş ve pankartlar açarak, Esed yönetimini protesto etti.
     Grup adına basın açıklamasını okuyan Osman Süleyman, dünya devletlerine seslenerek, "Ey insanlar, Suriyede 2,5 yıldan beri devam eden bu zulme neden sessiz kalıyorsunuz- Bu zulmü durdurmak için, işlenen devlet terörünü durdurmak için neyi bekliyorsunuz-" diye sordu.
     Rejimin saltanatını devam ettirmek için insanlık dışı katliamlar yaptığını ifade eden Süleyman, zulme sessiz kalan ve alet olanların da er veya geç hesabını vereceklerini belirti. Uluslararası kamuoyundan olayların durdurulması için destek isteyen Süleyman, şunları kaydetti:
     "Ey kardeşlerimiz, ey komşularımız, ey dostlarımız, dini, dili, ırkı ne olursa olsun, tüm insanlığa sesimizi duyurmak istiyoruz. Acılar içinde yaşamak zorunda bırakılan, vatanlarından koparılan, çocukları yetim bırakılan bu insanların çığlığını duyun. Bu katliamı durdurmanın vakti gelmedi mi- Biz de sizler gibi öz vatanımızda çocuklarımızla yaşamak istiyoruz. Suriyenin her yerindeki insanlık dışı katliamları işleyenleri şiddetle kınıyoruz. Vicdanı olan ve insanlığını yitirmemiş olan tüm halklara ve devletlere sesleniyoruz. Bu zulmün bir an önce durdurulup hesabının sorulmasını istiyoruz."
     Basın açıklamasının ardından gruptaki çocuklardan bazıları mum yaktı.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER