Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Gaziantep Valisi Ata, 22 Temmuzda gerginliğin yaşandığı İslahiyedeki çadır kenti gezdi, zarar gören binaları inceledi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Valisi Erdal Ata, 22 Temmuzda gerginliğin yaşandığı İslahiyedeki çadır kenti gezdi, zarar gören binaları inceledi.
     Kaymakam Osman Beyazyıldızdan bilgi alan Ata, olaylarda zarar gören kayıt kabul bürosu, Sahra Hastanesi ve idari büroda incelemelerde bulundu.
     Vali Ata, incelemelerinin ardından Suriyeli Yerel Halk Konseyi temsilcilerinden bazılarıyla görüştü.
     Temsilcilerin Vali Ataya çıkan olaylardan duydukları üzüntüyü dile getirdiği ve Türk bayrağı ile Kaymakam Beyazyıldızı makamında ziyaret etmek istediklerini söylediği öğrenildi.
     Vali Ata, yaklaşık 2 saat süren ziyaretinin ardından, durumun sakin olduğu ve güvenlik tedbirlerinin arttırıldığı çadır kentten, basın mensuplarına açıklama yapmadan ayrıldı.
     Vali Erdal Ataya, Gaziantep İl Afet ve Acil Durum Müdürü Sinan Atakan, İlçe Belediye Başkanı Malike Uludağ, Türk Kızılayı ve AFAD yetkilileri ile daire amirleri eşlik etti.
     Bu arada, 230 Suriyelinin ayrılmasının ardından çadır kentte 7 bin 500 kişinin kaldığı ve sayının sürekli değiştiği bildirildi.
     Öte yandan, ülkesine geri dönmek için yola çıkan Suriyeli bir genç kızın, gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.
    
     Muhabir: Zekeriye Şimşek / Sevil Çelik
     Yayıncı: Tarkan Demir

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER