Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Akçakale Belediye Başkanı Ayhan: -Çatışmalar devam ediyor, ilçemiz bu çatışmalardan aynı şekilde etkileniyor


ŞANLIURFA (A.A) - Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, sınır komşusu Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde devam eden çatışmalardan ilçenin de etkilendiğini söyledi.
     Ayhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birkaç günden bu yana komşu ülke Suriyede çatışmaların devam ettiğini hatırlattı.
     Muhaliflerin ilk etapta Tel Abyad Sınır Kapısının kontrolünü ele geçirdiğini, ardından emniyet müdürlüğü ve istihbarat binalarının da alındığını aktaran Ayhan, şunları kaydetti:
     Çatışmalar devam ediyor, ilçemiz bu çatışmalardan aynı şekilde etkileniyor. Patlamalar, havan topları sık sık ilçemizin üzerine denk geliyor. Bazı köylerimize isabet ediyor. Arıcan ile Gülveren köyleri arasına isabet eden bir havan topu var. Emniyet güçleri orayı kontrol altına aldılar, yani imha ettiler. Halk içinde bir tedirginlik ister istemez oluşuyor. Yani üzerimize ateş düşerse, bir top düşerse o korku var halkta. Temennimiz, sınır komşumuz Suriyede savaşın bir an önce bitmesi, insanların daha huzurlu yaşaması.
    
     Muhabir: Müslüm Etgü - Yasin Dikme / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Şükran Yücel

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER