Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Ülkenin Türkiye sınırına yakın bölgelerinde son günlerde yaşanan şiddetli çatışmaların ardından Esede bağlı güçler bu bölgelerden çekildi -Çatışmalar sırasında Derkuş kasabasında yaralanan 1i çocuk 2 kişi


HATAY (A.A) - Suriyenin Türkiye sınırına yakın bölgelerinde son günlerde yaşanan şiddetli çatışmaların ardından Esede bağlı güçlerin bu bölgelerden çekildiği bildirildi.
     Esed güçleri ile Özgür Suriye Ordusu arasında Derkuş kasabasında önceki gün başlayan çatışmalar azaldı.
     Yoğun çatışmaların yaşandığı kasabada kontrolün muhaliflerin elinde bulunduğu belirtilirken, dün çok sayıda tank ve askerle Derkuşa saldıran Esed güçlerinin Cemiliye, Amud ve Zerzür kasabalarından İdlipe doğru çekildikleri öğrenildi.
     Bu arada Suriyenin İdlip kentine bağlı Derkuş kasabasından Suriye askerlerinin açtığı ateş sonucu yaralanan 1 çocuk ve 1 kadın Hatayın Altınözü ilçesine bağlı Hacıpaşa beldesinden Türkiyeye giriş yaptı.
     Asi Nehrinden tahtalarla yapılmış sallarla geçerek Türkiyeye sığınan yaralılar, bir minibüsle alınarak yol kenarına kadar getirildi. Burada ambulansa alınan yaralılar, Antakya Devlet Hastanesine kaldırıldı.
     Bu arada dün gece saatlerinde tamamı muhaliflerin kontrolüne geçen Azmarin kasabasından patlama sesi geldiği öğrenildi.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık - Emrah Gökmen / Ali Güreli
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER