Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Osmaniyenin Cevdetiye beldesindeki konaklama tesisine yerleştirilen bazı Suriyelilerin yakınları, tesislere alınmadıklarını iddia ederek, duruma tepki gösterdi


OSMANİYE (A.A) - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Osmaniyenin Cevdetiye beldesindeki konaklama tesislerine yerleştirilen bazı Suriyelilerin yakınları, konaklama tesislerine alınmadıklarını iddia iddia ederek, duruma tepki gösterdi.
     Suriyeli Hüsseyin Hüsseyin, konaklama tesislerinde ailesinin kaldığını fakat kendisinin içeriye alınmadığını iddia etti. Eşinin ve çocuğunun hasta olduğunu belirten Hüsseyin, Çocuğuma hastanede teyzemin kızı bakıyor. Ne çocuğumu görebiliyorum ne de ailemi görebiliyorum. Hanımım da hasta. İçeriye de almıyorlar beni dedi.
     Konaklama tesisinde babasının olduğunu ve kendisinin de onu ziyaret etmek istediğini belirten Abdülaziz Tırnaslı ise birkaç günlüğüne ailesini ziyaret için geldiğini, daha sonra Suriyeye döneceğini söyledi. Tırnaslı, tesislere yerleşmek için gelmediğini sadece iki üç ayda bir ailesini ziyarete gelmek istediğini ifade etti.
     Kamp sorumlusu ve Toprakkale Kaymakamı Murat Uzunparmak ise yaklaşık 30 kişilik grubun Cevdetiye beldesindeki konaklama tesislerine habersiz geldiğini, içeride bazı düzenlemelerin yapıldığını söyledi.
     Kaymakam Uzunparmak, bu grup için şu anda tesislerde yer bulunmadığını belirterek, Bu sebeple bir karışıklık çıktı. Tesislerin giriş çıkışında bazı yasal prosedürler mevcut. Bu karışıklığı çözmek için çalışıyoruz dedi.
     Bu arada konaklama tesislerine çok sayıda ambulans, itfaiye aracı ve jandarmaya bağlı takviye güvenlik gücü sevk edildiği görüldü.
     Öte yandan Osmaniye Valiliğinden yapılan açıklamada, 2 bin 12 çadır kapasiteli konaklama tesisinde, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Osmaniyenin Cevdetiye beldesindeki konaklama tesisine yerleştirilen Suriyeli sayısının 8 bin 275e ulaştığı bildirildi.
    
     Muhabir: Tuğba Temir / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: İsa Sansar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER