Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Haseke kentine bağlı Rasulayn ilçesine yönelik hava bombardımanının ardından bölgede tedirginlik yaşanıyor


ŞANLIURFA (A.A) - Suriyenin Haseke kentine bağlı Rasulayn ilçesine yönelik hava bombardımanının ardından bölgede tedirginlik yaşanıyor.
     Suriye Ordusuna bağlı hava unsurlarının, büyük ölçüde Özgür Suriye Ordusunun kontrolündeki ilçede yerleşim yerlerini hedef alan bombardımanın ardından, geçen hafta ülkesine dönen, çok sayıda Suriyeli yeniden sınırı geçerek Türkiyeye geldi.
     Büyük çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu sığınmacıların bir kısmı Telhamut Çadır Kentine yerleştirilirken bazıları da geçici olarak Ceylanpınardaki akrabalarının evlerinde misafir edilecek.
     Bu arada sabah meydana gelen iki ayrı bombardımanın ardından sınırın karşı tarafının yanı sıra Ceylanpınarda da tedirginlik yaşandı.
     Ceylanpınarda Belediye hoparlörleri ve güvenlik güçlerinin araçlarından gün boyu sık sık yapılan anonslarda vatandaşlar sınıra yakın bölgelerden uzak durmaları konusunda uyarıldı.
     Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı birlikler de sınır hattındaki önlemlerini artırdı.
    
     Muhabir: Sait Aydın - Yasin Dikme / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER