Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -AK Parti Gaziantep Milletvekili Şahin, Halepte düzenlenen bombalı saldırıda ailesini kaybeden, kendisi de ağır yaralanan 3 yaşındaki Suriyeli Cemil Hazzuriyi ziyaret etti -Şahin: Cemil, Suriyeli çocukla


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Halep kentine düzenlenen bombalı saldırıda ailesini kaybeden, kendisi de ağır yaralanan 3 yaşındaki Suriyeli Cemil Hazzuriyi tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.
     Gaziantep Çocuk Hastanesindeki Hazzuri ve diğer Suriyeli çocukları ziyaret eden Şahin, yaralı yakınlarıyla sohbet ederek, yanında getirdiği oyuncak ve çikolataları çocuklara dağıttı.
     Cemil Hazzuri hakkında yakınlarından bilgi alan Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cemilin Suriyeli çocuklar için sembol isim olduğunu söyledi.
     Hazzuriyi evlatlık almak istediklerini, ancak yakınlarının hayatta olması nedeniyle bunu gerçekleştiremediklerini belirten Şahin, Bir gece gelen telefonla, Nizip Devlet Hastanesine hayatını kaybetmek üzere olan bir çocuğun ulaştığını, bombalama sonrası tüm aile fertlerinin öldüğü bilgisini alınca, Hazzuri için elimden geleni yaptım dedi.
     Annesini, babasını ve 7 kardeşini kaybeden Hazzurinin yaşadığı dramın, Suriyedeki insanların sürdürdükleri yaşam ve hayatta kalma mücadelelerini ortaya koyduğunu ifade eden Şahin, Gece saat 03.00te Cemil, Nizipten Gaziantepe sevk edilirken, onu yaşatmak için çocuklarımla ben Ankarada müthiş bir heyecan içerisindeydik. Genelde doğumlar gece başlar. Ben Ankarada Cemil için o mücadeleyi verirken, sanki eşimi doğuma gönderiyormuş gibi bir heyecan içerisindeydim diye konuştu.
    
     -Cemil, bundan sonra bizim manevi oğlumuz-
    
     Kafatasında çökme, beyninde ödem ve ciğerlerinde tahribat olmasına rağmen doktorların gösterdiği yoğun gayretle Cemilin hayata döndüğünü aktaran Şahin, şöyle devam etti:
     Geride kimsesi kalmamış olsaydı, Cemili biz evlat edinme kararı almıştık. Gerek oğlum, gerek kızım onu kardeşleri gibi seviyorlar. Gelen resimleri ile mutlu oluyorlar. Ancak amcası ile yaptığımız görüşmede, büyükbabası ve büyükannesinin hayatta olduğunu, kendisinin de hayatta olduğunu söyledi.
     İnşallah Cemil tekrar sağlıklı bir şekilde Suriyeye dönecek. Ancak bizim Cemil ile olan bağımız burada bitmeyecek. Suriye özgürlüğüne kavuştuğunda ailemle köyüne gidip Cemili ziyaret edeceğiz. Cemil, bundan sonra bizim manevi oğlumuz inşallah.
    
     -Suriyeli anneleri, çocukları bekleyen ciddi psikolojik travma süreci var-
    
     Suriyeli sığınmacıların tedavisi için çalışan sağlık çalışanlarına şükranlarını sunan Şahin, şunları kaydetti:
     Burada yüzlerinde kalıcı yanıklarla birlikte yüreklerinde de çok ciddi, kalıcı tahribatlar olan çocuklarla bir araya geliyoruz. Belki onları verdiğimiz hediyelerle bir kaç dakikalığına mutlu ettik. Ama hayatlarının geri kalan kısmında yaşadıkları o travmayı atmaları mümkün olmayacak.
     Önümüzdeki süreçte Suriyeli anneleri, çocukları bekleyen ciddi psikolojik travma var. Belki Suriye önümüzdeki süreçte özgürleşecek. Ama bundan sonra da sağlık ve psikolojik anlamda Suriye halkının rehabilitasyona ihtiyaç duyacağı burada açık bir şekilde görünüyor.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan - Zerin Özdilek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Şükran Yücel

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER