Suriyeden gelen kurşun milletvekilinin aracına isabet

Suriyeden gelen kurşun milletvekilinin aracına isabet etti -AK Partili Gökün, geçen pazar günü Ceylanpınar ziyareti sırasında aracının ön kaportasına kaleşnikof mermisi geldi -Abdülkerim Gök: -Tarihte babası (Hafız Esed) aynı şeyi


ŞANLIURFA (A.A) - Coşkun Ergül - AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gökün aracına, Suriye tarafından gelen mermi isabet etti.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, yoğun bir savaşın yaşandığı Suriyedeki olaylar Türkiyeyi etkilemeye devam ediyor. Bugüne kadar Suriyeden gelen ya da seken bomba ve kurşunlarla bazı vatandaşlarımız hayatını kaybetti veya yaralandı.
     Bu kurşunlardan birisi ilk kez bir milletvekili aracına da isabet etti.
     AK Partili Gök, bazı temas ve ziyaretlerde bulunmak, sivil toplum örgütleriyle toplantı yapmak amacıyla geçen pazar günü memleketi Ceylanpınara gitti.
     İlçenin sorunları ve yapılacak yatırımlarla ilgili Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen toplantıya katılan Gök, merkezin kapısından içeri girerken, bir kaleşnikof mermisi aracının ön kaportasına isabet etti. Durumu fark eden partililer mermi çekirdeğini alarak Göke teslim etti. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.
    
     -Kaleşnikof silahının çekirdeği-
    
     Gök, olayla ilgili olarak AA muhabirinin sorularını yanıtladı.
     Hafta sonlarını genelde seçim bölgesi olan Şanlıurfada geçirdiğini belirten Gök, geçen hafta pazar günü de doğup büyüdüğü memleketi Ceylanpınar İlçesine gittiğini ifade etti.
     Gök, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu ile toplantı yaptıktan sonra, STKlar ile toplantı yapacağı Halk Eğitim Merkezine gittiğini kaydederek, Tam merkeze girerken bir ses duyduk ve bir arkadaşımız, sizin aracınıza geldi diyerek, elindeki mermiyi bana verdi dedi.
     Cebinden çıkardığı mermiyi gösteren Gök, Yanlış anlaşılmasın. Ben bunu haber olsun diye değil, hatıra olsun diye sakladım. Siz bunu oradan öğrendiniz. Haberin doğruluğu noktasında ben bu açıklamayı yapıyorum. Merminin çekirdeği şu anda elimde, bu kaleşnikof silahının çekirdeği diye konuştu.
    
     -Zulme uğrayanın yanında, zulüm yapanın karşısındayız-
    
     Gök, zaman zaman bu tür olayların yaşandığını, Akçakalede de meydana geldiğini ifade ederek şöyle konuştu:
     Biz orada halkımız ile birlikteyiz. Biz hep bölgede olacağız. Ailem, akrabalarım orada. Orada olmasalar dahi orada olacağım. Orada bizler ve ülkemiz açısından herhangi bir sıkıntı yok, olaya hakimiz. Vatandaşımız da biz burada iken siz yoksunuz algısı içinde olmasın. Fırsat buldukça her hafta onlarla beraber oluyoruz. İnşallah dileriz ve umut ederiz ki bir an önce Suriyedeki bu zulüm son bulur. Kendi ülkesindeki kardeşini oğlunu, yakınını, insanını zulüm altında tutan bir iradenin bir an önce son bulmasını istiyoruz.
     Suriyedeki kardeşlerimiz... Onlara kardeşimiz diyorum. İnananlar kardeştir düsturuyla siyaset yapıyoruz. 609 milyon TL gibi bir rakam harcadık onları ağırlamak için. Uluslararası örgütlerden gelen rakam ise 30 milyon TL gibi cüzi bir rakam. Bölgede en fakir kişi dahil, Suriyedeki kardeşlerimize yardım etmek için elinden geleni yapıyor. Kiminin evinden bir kibrit çöpü... Herkes ekonomik gücüne göre yardım yapıyor. Tarihte babası aynı şeyi yaptı, şu anda kendisi aynı şeyi yapıyor. Hamada, Humusda, Halepçede katliamlar gerçekleştiren bir baba ve arkasından bir evlat.
     Gök, Başbakanımız ve partimizin yürüttüğü bu politika temelinde sizlere rahatlıkla diyoruz ki biz zulme uğrayanın yanında, zulüm yapanın karşısında siyaset belirliyoruz. Bizim şanlı tarihimiz bize bunu gerektiriyor dedi.
    
     Yayıncı: Kudret Topçu
<< Önceki Haber Suriyeden gelen kurşun milletvekilinin aracına isabet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER