Suriye için yardım kampanyası

Suriye için yardım kampanyası -Kozanda 14 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu platform tarafından başlatılan Açız, Üşüyoruz, Ölüyoruz kampanyası kapsamında toplanan gıda malzemesi ve giyecekler İHH Hatay Ofisine gönderildi


ADANA (A.A) - Kozan ilçesinde 14 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu platform tarafından başlatılan Açız, Üşüyoruz, Ölüyoruz kampanyası kapsamında toplanan gıda malzemesi ve giyecekler, Suriyeli ailelere ulaştırılmak üzere İHH Hatay Ofisine gönderildi.
     Platformun sözcüsü Diyanet-Sen Kozan Temsilcisi Yusuf Kaplan, Suriyede 2 yıldır katliam, işkence ve zulmün kesintisiz olarak devam ettiğini belirterek, insani ve İslami bir sorumlulukla bu ülkenin halkına yardım ettiklerini söyledi.
     Olaylardan etkilenen Suriyeli ailelere 14 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu platform aracılığıyla yardım toplama çalışması yaptıklarını ifade eden Kaplan, Bu kapsamda ilçe merkezindeki 3 ayrı noktada oluşturduğumuz merkezlerde 2 ton gıda maddesi, 100 battaniye ve yatak ile çok miktarda ayakkabı, mont ve diğer giyecek eşyaları toplandı dedi.
     Yardımın nakliyesini koordine eden Saadet Partisi İlçe Başkanı Cemil Dal da, Müslümanlar bir vücuttur, bu vücuda bir şey batsa, diğer Müslümanlar bundan büyük acı duyar. İnananlar kardeştir anlayışıyla yola çıktıklarını söyledi.
     Benzer organizasyonları Bosna, Çeçenistan ve Irak için yaptıklarını anımsatan Dal, Kozan halkı bu tür konularda her zaman duyarlı davranıyor. Katkıda bulunanlara teşekkür ediyoruz diye konuştu.
     Yardımın, Suriyeli ailelere ulaştırılmak üzere İHH İnsanı Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Hatay Ofisine gönderildiği bildirildi.
    
     Muhabir: Volkan Varan / Ali Güreli
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Suriye için yardım kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER