Suriye lirası değer kaybedince döviz bürolarına

Suriye lirası değer kaybedince döviz bürolarına rağbet arttı -Türkiyeye sığınan Suriyeliler, ABD doları karşısında iki yılda yüzde 100ün üzerinde değer kaybeden milli paralarını elden çıkarmak için Hataydaki kuyumcu ve döviz büroların


HATAY (A.A) - Erdal Türkoğlu - Türkiyeye sığınan Suriyeliler, ABD doları karşısında iki yılda yüzde 100ün üzerinde değer kaybeden milli paralarını elden çıkarmak için Hataydaki kuyumcu ve döviz bürolarına akın ediyor.
     Kuyumculuk yapan Yayladağı Esnaf Odası İkinci Başkanı Hasan Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye lirasının sürekli değer kaybettiğini söyledi.
     Değeri düştükçe her gün onlarca Suriyelinin paralarını Türk lirası veya ABD dolarına çevirdiğine dikkati çeken Tunç, Örneğin, iş yerimde iki ay öncesine kadar Suriyeliler ara sıra para bozdurmaya gelirken, şimdi günde 3 milyon Suriye lirasını dolara veya Türk lirasına çeviriyorum. Diğer kuyumcularda da durum aynı. 2 yıl önce 1 dolar karşılığında 51 Suriye lirası ödeyen Suriyeliler, şimdi 1 dolar için 116 Suriye lirası veriyor diye konuştu.
    
     -Yüzde 100ün üzerinde değer kaybına uğradı-
    
     Kuyumcu Metin Bilgili ise Suriyelilerin paralarını elden çıkarmaya çalıştığını ifade etti.
     İş yerinde daha önce günde 300 bin Suriye lirası bozdurulduğunu kaydeden Bilgili, Şuan Suriye parası yüzde 100ün üzerinde değer kaybına uğradı. Bu nedenle Suriyeliler ellerindekini çıkarmaya başladı. Şimdi günde 1 milyon Suriye lirasını Türk lirası veya dolara çevirdiğimiz oluyor ifadelerini kullandı.
     Kuyumcuda Suriye lirasını Türk lirasına çeviren Suriye vatandaşı Ahmet Abdullah da ülkesinin para biriminin hızlı değer kaybettiğine dikkati çekerek, kendisi gibi diğer Suriyelilerin de cebinde ülkelerinin parasını taşımak istemediğini vurguladı.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Suriye lirası değer kaybedince döviz bürolarına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER