Suriyeli kadınlardan kermes

Suriyeli kadınlardan kermes -Osmaniye Konaklama Merkezinde kalan Suriyeli kadınlar el emeği ürünlerini sergiledi


OSMANİYE (A.A) - Osmaniyenin Cevdetiye beldesindeki konaklama merkezindeki kurslara katılan Suriyeli kadınlar, el emeği ürünlerin yer aldığı kermes açtı.
     Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Cumhuriyet Meydanındaki kermesin açılışında, konaklama merkezinde Suriyeli misafirler için çeşitli kurslar açıldığını söyledi.
     Kursa katılan kadınların hazırladıkları ürünlerin düzenlenen kermesle izlenime ve satışa sunulduğunu ifade eden Cerrah, şunları kaydetti:
     "Bu kermesin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum ve Suriyeli misafir kardeşlerimizi boş zamanlarını böyle bir şekilde değerlendirdikleri içinde tebrik ediyorum. Ayrıca bu konularla ilgili emeği geçenlere de teşekkür ediyorum. Türk insanı Suriyelilere kucak açtı. Ülkelerindeki savaşın kısa sürede bitmesini diliyorum."
     Osmaniye Konaklama Merkezi Yönetici Yardımcısı Murat Sak ise 7 ay önce açılan 13 kursa bin 600 Suriyelinin katıldığını vurguladı.
     Kermesi, Vali Celalettin Cerrah, Belediye Başkanı Kadir Kara, Garnizon Komutanı Muhabere Kurmay Albay Ersin Kaya, Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç birlikte açtı.
     Kermesin 4 gün açık kalacağı ve elde edilen gelirin Suriyeliler için kullanılacağı belirtildi.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Suriyeli kadınlardan kermes Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER