Suriyeli sığınmacılara yurdun dört bir yanından

Suriyeli sığınmacılara yurdun dört bir yanından yardım -Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Hatayın Kırıkhan ilçesinde kalan Suriyelilere, Nevşehirden 24 ton patates gönderildi


HATAY (A.A) - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyelilere, yurdun dört bir yanından yardım eli uzanıyor. Hatayın Kırıkhan ilçesinde kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde kalan Suriyelilere dağıtılmak üzere Nevşehirden patates yardımında bulunuldu.
     Türkiyeye sığınan Suriyelilere, çeşitli illerden yapılan yardımlar sürüyor. Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası devam ederken, birçok kentte de sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar Suriyeli konuklar için bir araya geliyor. Düzenlenen kampanyalar kapsamında toplanan başta gıda ve giysi olmak üzere çeşitli yardım malzemeleri Suriyelilere ulaştırılıyor.
     Nevşehir Valiliği öncülüğünde 19 sivil toplum örgütünün oluşturduğu platform tarafından başlatılan yardım kampanyası kapsamında Suriyeliler için gönderilen 24 ton patates Kırıkhana ulaştı.
     Nevşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ile Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları Platformunun destek verdiği kampanya çerçevesinde toplanan 24 ton patates, Suriyelilere dağıtılmak üzere Kırıkhan Ensar Muhacir Elele Platformuna (KEMEP) teslim edildi.
    
     Muhabir: Ekrem Sarcan / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Suriyeli sığınmacılara yurdun dört bir yanından Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER