Suriyeli ve Gazzeli yetimler fidan dikti

Suriyeli ve Gazzeli yetimler fidan dikti -Konyada aralarında Suriyeli ve Gazzeli yetimlerin de bulunduğu 100 çocuk, Selçuklu Belediyesi Hatıra Ormanında 2 bin fidanı toprakla buluşturdu


KONYA (A.A) - İHH İnsani Yardım Vakfınca başlatılan Yetimlere Dünyanızda Yer Açın kampanyası kapsamında, aralarında Suriyeli ve Gazzeli yetimlerin de bulunduğu 100 çocuk 2 bin fidan dikti.
     Anadolu İnsani Yardım Derneği(AYDER) Başkanı Hidayet Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada; Yetimler Dayanışma Günleri programını, İHH ile birlikte gerçekleştirdikleri Yetimlere Dünyanızda Yer Açın kampanyası kapsamında düzenlediklerini söyledi.
     Yılmaz, bu çalışmayla 39 ülkede eğitim, sağlık, sosyal yardım ve kültürel destek alanlarında 230 proje ile 30 bin yetim çocuğa ulaşmayı planladıklarını belirtti.
     Her geçen gün daha da betonlaşan, soğuklaşan ve yalnızlaşan dünyanın doğa sevgisini çocuklara aşılamakla olumlu yönde değişeceğini ifade eden Yılmaz, Minik yavrularımızın dikeceği fidanlar, onlarla birlikte büyüyecek ve geleceğin bilgi, sevgiyle yeşeren dünyasının iki güzel dostu olacak dedi.
     Toprağa yeşil bir fidan, kalplere sıcak bir selam sloganıyla düzenlenen etkinlikte, Konyada kalan aralarında Suriye, Özbekistan ve Gazzeden yetimlerin de bulunduğu 100 çocuk, belediye görevlileri ve gönüllülerle 2 bin fidanı toprakla buluşturdu.
     Katılımcılara pilav, et ve ayran ikram edildi.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat / Murat Aslan
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Suriyeli ve Gazzeli yetimler fidan dikti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER