Suriyelilere hastane konforunda sağlık hizmeti

Suriyelilere hastane konforunda sağlık hizmeti -AFAD Başkanı Oktay: Tüm çadır kentlerde 300 binin üzerinde poliklinik hizmeti verildi -Genel olarak çadır kentlerde dünyaya gelen çocuklarda Recep Tayyip Erdoğan adına rastlıyor


ŞANLIURFA (A.A) - Rauf Maltaş - Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, Suriyelilere bugüne kadar 300 binin üzerinde poliklinik hizmeti verildiğini bildirdi.
     Fuat Oktay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyedeki 13 çadır kent ve bir konteyner kentte Suriyelilere çeşitli hizmetlerin sunulduğunu söyledi.
     Çadır kentlerin birçoğunun dünyada örnek gösterilebilecek özelliklerde olduğunu ifade eden Oktay, bir çadır kentte günde ortalama 400 Suriyeliye sağlık hizmeti verildiğini ifade etti.
     Sağlık Bakanlığı kontrolünde, Türkiyedeki standart hastanelerde verilen sağlık hizmetlerinin bir benzerinin de çadır kentlerde sunulduğunu vurgulayan Oktay, laboratuvardaki poliklinik testlerinin bir çoğunun kurulan sahra hastanelerinde yapılabildiğini aktardı.
     Fuat Oktay, ortalama 700 metre karelik alanlar üzerine kurdukları sahra hastanelerinde Suriyelilere sağlık hizmeti verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:
     Tüm çadır kentlerde 300 binin üzerinde poliklinik hizmeti verildi. Bununla ilgili AFAD ve Sağlık Bakanlığımız da istatistikleri topluyor. Ortalama 700 metre karelik alanlardan bahsediyoruz. 350-400 kişilik 7/24 sağlık hizmeti veren merkezlerimiz var. Normal standart hastanelerimizde verilebilecek hizmetlerin aynısı burada veriliyor. Çocuk uzmanları, dahiliye uzmanları ve gönüllü personelle hizmet ediyoruz. Buralarda poliklinik hizmetlerine ağırlık veriyoruz. Sevk ihtiyacı duyulduğunda ise en yakın devlet hastanemize veya üniversite hastanemize sevki gerçekleştiriyoruz.
    
     -Doğan çocuklara en çok Recep Tayyip Erdoğan adı veriliyor
    
     AFAD Başkanı Oktay, söz konusu sahra hastanelerinde kadın doğum hizmetlerinin de verildiğini belirterek, bugüne kadar 13 çadır kent ve bir konteyner kentte bin 100 doğumun gerçekleştirildiğini bildirdi.
     Buralarda çalışan sağlık personelinin mutlu olduğunu ifade eden Oktay, Doğan çocukların anne ve babaları da genelde Türkiyeye ve sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğana bir teşekkür mahiyetinde çocuklarına bu isimleri veriyor. Genel olarak çadır kentlerde dünyaya gelen çocuklarda Recep Tayyip Erdoğan adına rastlıyoruz. Buna benzer isimlere ve ilgiyle sık sık karşılaşıyoruz.
    
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Suriyelilere hastane konforunda sağlık hizmeti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER