Suriyelilere Kuran

Suriyelilere Kuran-ı Kerim dağıtıldı


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye ve Suriye Halkı Dayanışma Platformunca Kuran-ı Kerim Olmayan Çadır Kalmasın kampanyası kapsamında toplanan Kuran-ı Kerimler, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Cevdetiye beldesindeki konaklama tesisinde kalan Suriyelilere dağıtıldı.
     Platform Üyesi Ramazan Işık, Cevdetiye Konaklama Tesisinin brifing salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, bir ay önce başlatılan kampanya kapsamında 400 adet Kuran-ı Kerim toplandıklarını söyledi.
     Osmaniye halkının yardımsever olduğunu belirten Işık, şunları kaydetti:
     Kuran-ı Kerimin girdiği yere rahmet ve bereket gireceğini düşüncesiyle bu kampanya düzenlendi. Buradaki kardeşlerimiz Kuranla hemhal olan insanlar. İnşallah Kuran hürmetine burada da bir bereket ve sükunet olur. Bu çerçevede platform olarak Suriyeli kardeşlerimize her türlü yardımlarımızı yapmanın gayreti içerisindeyiz. Platformumuz, şehir merkezinde kalan Suriyelilere de yardımlarını sürdürüyor. Sınır bölgesindeki Müslüman kardeşlerimize de geçtiğimiz günlerde 2 tır yardım malzemesi gönderdik. Bu yardımlarımız devam edecek.
     Konaklama Tesisi Müdürü Murat Sak ise, kutsal kitapların, tesislerdeki çadırda Kuran-ı Kerim olmayan Suriyelilere verileceğini belirtti.
     Türkiyede Suriyeliler için yardım seferberliğinin devam ettiğini ifade eden Sak, şöyle devam etti:
     Kardeşlerimize ülke olarak misafirperverliğimizi gösteriyoruz. Dua etmek en büyük yardım oluyor. Kuran-ı Kerime sarılırsak, onun emrettiği gibi yaşarsak ve davranırsak, Suriyedeki olayların sona ermesine bu şekilde yardımcı olabiliriz. Bu anlamda Kuran-ı Kerim kampanyası için kampta kalan sığınmacılar adına teşekkür ediyorum. Buradaki kardeşlerimizin de bizimle bir farkı yok. Burası sanki ilimizin bir mahallesi gibi. Konaklama tesisimizde 5 mahallemiz bulunuyor. Her mahallemizde bir muhtarımız var.
     Kuran-ı Kerimler, dağıtılmak üzere Konaklama Tesisindeki 5 mahalle muhtarı ve din görevlilerine teslim edildi.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Ali Güreli

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER