Sürücülere kar ve buzlanma uyarısı

Sürücülere kar ve buzlanma uyarısı


KÜTAHYA (A.A) - Simav Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yılmaz Avseven, kar yağışı ve tipinin etkili olması nedeniyle sürücülere buzlanma uyarısı yaptı.
     Avseven, AA muhabirine, ilçede hava sıcaklığının Türkiye genelinde olduğu gibi düşük seyrettiğini ve geceleri eksi 10-15 derecelere kadar düştüğünü söyledi.
     Araçların kış koşullarında mutlaka yavaş ve dikkatli kullanılması gerektiğine dikkati çeken Avseven, şöyle devam etti:
     Özellikle gizli buzlanmalara karşı tedbirli olun. Kazaların en aza indirilmesi, hatta yaşanmaması için araçlarımızı yavaş ve dikkatli kullanalım. Kışın yaşanan kazalara buzlanma, aracın yolun durumuna göre kullanılmaması ve kışa hazırlanmaması neden olmaktadır. Bunun için araç lastiği, fren, direksiyon, şanzuman, diferansiyeli ile motorun yağ bakımı yapılmalıdır. Ayrıca akülere asit, radyatörlere ise antifriz konulmalıdır. Araçtaki bütün mekanizmalar gözden geçirilerek araç lastikleri de dahil kış koşullarına hazır hale getirilmelidir.
     Avseven, Türkiyede zorunlu kış lastiği uygulamasının başlatıldığını hatırlatarak, Simavı komşu il ve ilçelere bağlayan güzergahlarda kış koşulları nedeniyle kapanan yol bulunmadığını bildirdi.
     Simav-Hisarcık karayolunun, sürücüler için riskli bir güzergah olduğunu anlatan Avseven, bu yolu kullanan sürücülerin mutlaka araçlarına kar lastiği taktırması ve yanlarında zincir bulundurması gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Sürücülere kar ve buzlanma uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER