Suşehriden kısa kısa

Suşehriden kısa kısa -Kaymakam Demiral: 2012 yılında program dahilinde köylerimizde güzel çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarımız 2013 yılında da devam edecektir


SİVAS (A.A) - Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral, 2012 yılında program dahilinde köylerimizde güzel çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarımız 2013 yılında da devam edecektir dedi.
     Demiral, 2012 yılında ilçeye bağlı köylerde yapılan çalışmaları değerlendirdi. Köylerin, yaşanabilir hale getirilmesi amacıyla çalışmalara devam edeceklerini belirten Demiral, 2012 yılında program dahilinde köylerimizde güzel çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarımız 2013 yılında da devam edecektir diye konuştu.
     Demiral, köylerde yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
    
     -Toplum Yararına Çalışma Programı-
    
     Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, yaptığı açıklamada, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında İşkur adına çalışan işçilerin belediyeler açısından çok önemli olduğunu söyledi.
     Bu işçilerin belediyeler açısından can simidi olduğunu belirten Sel, Belediyemiz bünyesinde çevre temizliği, kamusal altyapı ile park ve bahçe düzenlemesi adı altında toplam 75 kişi çalışmaktadır. Bu personellerden 40ı Temmuz ayında işbaşı yapmış olup, diğer 35 kişi ise Ekim ayında çalışmalarına başlamıştır. 31 Aralık 2012 tarihinde sona erecek olan bu projelerimizden bazıları 2 ay, bazıları ise 6 ay uzatılmış olup, bu hem belediyemiz hem de çalışan İşkur personelimiz açısından çok önemli olmuştur. Bu konuda belediyelere büyük destek veren, İşkur çalışanlarının süresinin kış sezonunda uzatılmasında büyük emeği olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk Çelik başta olmak üzere Müsteşarımıza, İşkur Sivas İl Müdürümüz ve tüm personeline teşekkür ediyorum diye konuştu.
    
     -Suşehri Meslek Yüksekokulu yolu ışıklandırılıyor-
    
     Cumhuriyet Üniversitesine bağlı Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksekokulunun yolu ışıklandırılıyor.
     Belediye Başkanı Sedat Sel, Okulumuz ve yurt arasında bulunan yolda kısa süre içerisinde asfaltlama çalışması yapıldı. Fakat okul ve yurt arasında ışıklandırma olmamasından dolayı akşam okullarından çıkan öğrencilerimiz için bir sıkıntı teşkil ediyordu. Bu nedenle okulumuzun yolunu, ÇEDAŞ ekipleri, İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ve belediyemizin ortaklaşa çalışmasıyla ışıklandırıyoruz. Bu konuda destek veren tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum dedi.
    
     -Suşehride yol genişletme çalışmaları-
    
     Suşehri Belediyesi, yol genişletme çalışmalarına devam ediyor.
     Suşehri Sanayi Sitesi yolunda yürütülen çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Sedat Sel, yaz mevsiminde yolun trafiğe açılacağı müjdesini verdi.
     Sel, İlçede kar yağışının olmaması bizler için bir avantaj. Bu nedenle çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. İnşallah bu yolumuz ilçemize paralel alternatif giriş yolu olarak da kullanılacaktır. Çünkü yolumuzun çevre yollara olan bağlantılarını gerçekleştirdik dedi.
     Sele, incelemeleri sırasında bazı belediye birim müdürleri de eşlik etti.
    
     -Koyulhisar Kaymakamı Turan, Demiralı ziyaret etti-
    
     Koyulhisar Kaymakamı Şenol Turan, Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiralı makamında ziyaret etti.
     Nezaket ziyaretinde bulunduğunu söyleyen Turan, 2013 yılında yapacağımız programlar hakkında Suşehri Kaymakamımızdan fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bilgi ve fikirlerinden istifade ediyoruz. Kendileri bu konularda daha tecrübeli olduğu için böyle bir ziyarette bulundum dedi.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Demiral, Koyulhisar Kaymakamı ile birçok konuda ortak projeler yaptıklarını ifade ederek, Kelkit Vadisi ilçeleri olarak hep birlikte hareket edersek, vadi halkına daha iyi hizmet sunacağımızı, ilçelerimizin daha iyi gelişeceğine inanıyoruz. Birbirimizin yardımına koşuyoruz. Bu da vadi ilçelerinin birliği için çok önemli diye konuştu.
    
     Muhabir: Faruk Kara
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Suşehriden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER