Suşehrinden kısa kısa

Suşehrinden kısa kısa -Öğrenciler, Karşıyaka Mahallesindeki alana bin adet çam fidanı dikti


SİVAS (A.A) - Suşehri ilçesinde öğrenciler, Karşıyaka Mahallesindeki alana Yeşil Sivas Projesi kapsamında bin adet çam fidanı dikti.
     İmam Hatip, Tarım Meslek ve Ticaret Meslek liselerinde eğitim gören 100 öğrenci, servis araçlarıyla Karşıyaka Mahallesindeki alana giderek fidan dikimi etkinliğine katıldı.
     Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, öğrencilere seslenerek, Ben de öğrenciyken buraya fidan diktim. Diktiğimiz o fidanlar büyüdü ve belediye başkanı olarak yine bu bölgede fidan dikimi yapıyorum. Sizler öğrencisiniz. Yarın belki de başka üst görevlerde bulunarak buralara gelip diktiğiniz bu fidanların altında oturacaksınız dedi.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Naci Kuru da Sivas İl Orman Müdürlüğünce Suşehri bölgesinde dikilmek üzere 15 bin fidan tahsis edildiğini kaydetti. Kuru, fidanların öğrencilerin katkılarıyla belirlenen noktalara dikilmeye başladığını söyledi.
     Öğrencilerin bin çam fidanı diktiği etkinliğe, İlçe Emniyet Müdürü Cevat İratçı ve İlçe Jandarma Komutanı Yusuf Küçükbaşol da katıldı.
    
     -Belediye Başkanı Sel, sanayi esnafının sorunlarını dinledi
    
     Suşehri Belediye Başkanı Sel, D-100 karayolu üzerindeki sanayi sitesi esnafıyla çay ocağında bir araya gelerek sorunları dinledi.
     Sanayilerinin, ilçelerin can damarı olduğunu vurgulayan Sel, sanayi sitesinin altyapısını kışın tamamlamayı planladıklarını ifade etti. İlkbaharda iş yerlerinin önüne kadar parke taşı döşeyeceklerini belirten Sel, Yapılan işin tenkidi olmaz. Bu işler bir şekilde yapılacak. Kışın karda yağsa buranın altyapısı bitecek dedi.
     AK Parti Suşehri İlçe Başkanı Rüstem Yüce de ilçenin menfaatleri doğrultusunda parti ayrımı gözetmediklerini dile getirerek, Belediyemiz farklı partiden olabilir ama ilçe menfaatine bir çalışma yapılıyorsa birbirimizi tamamlıyoruz. Yani hizmet noktasında kenetleniyoruz ifadelerini kullandı.
     Esnaf adına konuşan Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Yusuf Aygül ise site içerisindeki elektrik direklerinin tehlike oluşturduğunu belirterek, elektrik tellerinin yer altına alınması istedi.
    
     -İhtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı-
    
     Suşehri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kadın Kolları Başkanlığı tarafından, ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı yapıldı. Merkezi İstanbulda bulunan derneğin ilçe merkezindeki üyeleri tarafından dağıtılan yardım paketleri, tespit edilen ailelere evlerinde teslim edildi.
     Başkanlık üyelerinden Fetiye Gürsoy, bu tür yardımlara devam edeceklerini söyledi.
    
     Muhabir: Faruk Kara / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Suşehrinden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER