Suşehri ilçesinden kısa kısa

Suşehri ilçesinden kısa kısa -KÖYDES meclis toplantısı yapıldı -Gölovaya banka şubesi açılacak


SİVAS (A.A) - Suşehri Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES), 2013 yılı meclis toplantısını yaptı.
     Kaymakam Mehmet Demiral, Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonundaki toplantıda, "Birlik olarak elimizdeki kaynakları en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz. KÖYDES olarak birçok yatırımımız var. Köylerimizin temel altyapı hizmetleri karşılanmış durumda. Şehirde olan imkanları, köylerimize de ulaştırdık" dedi.
     2013 yılı KÖYDES programı için 650 bin lira kaynak ayrıldığını belirten Demiral, "Bu kaynağın yüzde 20si ortak harcamalarda kullanılmak üzere il özel idaresine aktarıldı. KÖYDES olarak 2013 yılı içerisinde 500 bin lira kaynak kullanmış olacağız" diye konuştu.
     Gündem maddesi gereği birlik encümen seçiminin yapıldığı toplantıda, İl Genel Meclis üyelerinden Özcan Özbek, Erhan Özen, Selim Şahin ve Salih Yüksel asil üyeliğe seçildi.
    
     -Gölovaya banka şubesi açıldı
    
     Gölova ilçesinde Ziraat Bankası şubesinin bir ay içerisinde hizmete gireceği bildirildi.
     Mülkiyeti Gölova Belediyesine ait binadaki tadilat çalışmasında incelemelerde bulunan Gölova Belediye Başkanı İbrahim Yenidünya, ilçeye ilk defa bir banka şubesinin açılacak olmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
     Daha önceden haftada bir gün bankanın çevre ilçelerden gelen görevliler tarafından açılarak hizmet verdiğini anımsatan Yenidünya, "İlçe esnafımız çok sıkıntı çekiyordu. Banka işlemlerini yaptırmak için ya Suşehrine, ya da Akıncılara gitmek zorunda kalıyordu. Çok şükür yıllar sonra ilçemiz bir banka şubesine kavuşuyor. Tadilat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İnşallah, bir ay içerisinde bankamız hizmete açılacaktır" dedi.
     Yenidünya, "Bu konuda bizlere destek veren Başta Milli Savunma Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz olmak üzere, AK Parti Sivas Milletvekillerimiz Ali Turan ve Hilmi Bilgin ile Ziraat Bankası Yönetim Kurulu üyesi hemşehrimiz Metin Özdemire sonsuz şükranlarımızı sunuyorum" diye konuştu.
     Öte yandan Suşehri Toplum Sağlığı Merkezi tarafından ilçeye bağlı köylerde 3 bin kene çıkartma kartı dağıtıldı.
     Suşehri Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı hakkında muhtarlar bilgilendirildi.
    
     Muhabir: Faruk Kara
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Suşehri ilçesinden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER