Suşehri ilçesinden kısa kısa

Suşehri ilçesinden kısa kısa -Karalar köyündeki keçi yetiştiricileri, hayvanlarını ağaç kabuklarıyla besliyor -Kılıçkaya Barajı yakınlarındaki yazlık evlerde, kış sessizliği yaşanıyor


SİVAS (A.A) - Suşehri ilçesindeki bazı keçi yetiştiricileri, kış mevsimi dolayısıyla yem bulma sıkıntısı yaşayan hayvanlarını ağaç kabuklarıyla besliyor.
     İlçeye bağlı Karalar köyündeki bazı yetiştiriciler, kış mevsiminde hem keçilerin yem ihtiyacını karşılamak hem de yakacak temini için bahçelerinde ve tarlalarında bulunan söğüt ağaçlarının dallarını kesiyor. Yetiştiriciler, kestikleri dalların kabuğunu keçilere yediriyor.
     Keçi yetiştiricilerinden Cemal Turgut, kış mevsiminde hayvanların yiyecek sıkıntısını karşılamak için söğüt ağaçlarının dallarını kestiklerini belirterek, ağaç kabuklarını keçilerin yediğini söyledi.
     Keçilerin ağaç kabuklarını ve yaprakları çok sevdiğini ifade eden Turgut, Hem keçilerin karnını doyuruyoruz hem de yakacak odunlarımızı temin ediyoruz. Bu uygulamayı sadece söğüt ağaçlarına uyguluyoruz. Çünkü söğüt ağacı diğer ağaçlara göre daha çabuk büyüyor dedi.
     Son yıllarda dağlardaki pelit ağacı sayısında büyük artış görüldüğünü anlatan Turgut, pelit ağaçlarına zarar vermemeleri amacıyla keçileri söğüt ağaçlarının dallarıyla beslediklerini kaydetti.
    
     -Tapan Mahallesindeki yazlık evlerde kış sessizliği-
    
     Suşehri ilçesine bağlı Türkmenler köyü Tapan Mahallesindeki yazlık evlerde, kış mevsiminde sessizlik yaşanıyor.
     İlçe merkezine 16 kilometre uzaklıktaki Türkmenler köyünün muhtarı Dursun Ahmet Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köyde nüfusun kışın düştüğünü, yazın ise arttığını ifade etti.
     Tapan Mahallesinin yeni bir yerleşim yeri olduğunu anlatan Kaya, mahallede yazlık olarak kullanılan evlerin kış mevsiminde sessizliğe büründüğünü söyledi.
     Kışın kimsenin kalmadığı yazlıkların, Kılıçkaya Barajı Sosyal Tesislerine yakın olmasından dolayı tesislerdeki görevlilerce hırsızlık olaylarına karşı ücretsiz korunduğunu belirten Kaya, mahallede şu ana kadar olumsuz bir durum yaşamadıklarını kaydetti.
     Bekçilerden Muammer Avcu ise kendi görev alanlarına yakın olmasından dolayı mahalleyi de gece ve gündüz kontrol ettiklerini, olası bir durumda köy muhtarını aradıklarını ifade etti.
    
     Muhabir: Faruk Kara
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Suşehri ilçesinden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER