ŞUTSO Başkanı Ertekin, yenilenebilir enerjiyi anlattı

ŞUTSO Başkanı Ertekin, yenilenebilir enerjiyi anlattı -Yenilenebilir enerji bölge ve Şanlıurfa için çok önemli -Ülkemizin enerji sorununa çözüm olacağına ve yaklaşık 40 bin kişiye istihdam yaratacağına inanıyoruz (Fotoğr


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Eyüp Başkanı Sabri Ertekin, yenilenebilir enerji konusunun bölge ve Şanlıurfa için çok önemli olduğunu belirterek, ülkenin enerji sorununa çözüm olacağını ve yaklaşık 40 bin kişiye istihdam sağlayabileceğini bildirdi.
     ŞUTSOdan yapılan açıklamaya göre, Diyarbakırda düzenlenen Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Eylem Planı Revizyon Toplantısına katılan Ertekin, katılımcılar Şanlıurfayla ilgili sıkıntı ve önerilerini aktardı.
     Konuşmasında GAPla birlikte toplam 960 bin hektar alanın sulanabileceğini belirten Ertekin, 1. GAP Eylem Planıyla birlikte yaklaşık 560 bin hektar alanın sulanmaya başlanacağını, geriye kalan 400 bin hektarlık bölüm için de proje geliştirmek gerektiğini kaydetti.
     Özellikle sulamada kullanılan enerji konusunda yaşanan sıkıntılara değinen Ertekin, ABD ve gelişmiş başka ülkelerde sanayi ve sulamada kullanılan enerji fiyatlarının daha düşük olduğunu belirtti.
     Yenilenebilir enerji konusunun bölge için çok önemli olduğunu belirten Ertekin, Ülkemizin enerji sorununa çözüm olacağına ve yaklaşık 40 bin kişiye istihdam sağlayacağına inanıyoruz. Bunun için Şanlıurfada bir örnek güneş enerjisi panel endüstrisi kurmak istiyoruz, bu konuda desteğinizi bekliyoruz dedi.
     Şanlıurfa ile ilgili sıkıntı ve önerilerini aktaran Ertekin, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Bir diğer sorunumuz ise çevre yollarımız Gaziantep ve Ankaraya göre çok geri durumda. Bu konuda çok gecikmiş vaziyetteyiz. Belediyemizin de imkanları yetersiz. Ayrıca tarım alanlarımızda birim alandan elde ettiğimiz gelir arttırılabilir, yani alışılmış ürünler yerine ürün çeşitliliğini arttırarak gelirimizi de arttırabiliriz. Bu konuda GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı danışmanlık görevi üstlenerek uzmanları koordine edebilir.
     Ayrıca Atatürk Barajının çevresine Burj El Arap gibi oteller yapmak istiyoruz. Ama DSİ yerleşmeye pek müsaade etmiyor, bu konunun da çözülmesi lazım. Karacadağ Kalkınma Ajansında uzman sayısının arttırılması da bizim için çok önemli. Çünkü doğru yönde kullanılarak ilimize katkı sağlamak istiyoruz. OSB alt yapısı için daha fazla kaynağa ihtiyacımız var. Turizm master planı toplantısı ilimizde yapıldı. Fakat tam yeterli olduğunu zannetmiyoruz, bunun için de bir çalışma yapılmalı.
    
     Muhabir: Müslüm Etgü
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber ŞUTSO Başkanı Ertekin, yenilenebilir enerjiyi anlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER