Taksi şoförlerine eğitim verilecek

Taksi şoförlerine eğitim verilecek -Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odasına bağlı taksici esnafa yönelik eğitim semineri düzenlenecek


ANTALYA (A.A) - Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odasına bağlı taksici esnafa yönelik eğitim semineri düzenlenecek.
     Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odasında gerçekleştirilecek ve durak başkanlarının da katılacağı toplantıda Büyükşehir Belediyesinin taksi yönetmeliğinde yer alan 21. madde de görüşülecek.
     Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, yaptığı yazılı açıklamada, eğitimlere odaya kayıtlı 3 bin 750 taksi sahibinin yanı sıra yaklaşık 10 bin kişinin katılmasının beklendiğini, seminerlerin ön hazırlık çalışmaların tamamladıklarını belirtti.
     Durakların gösterdiği yoğun katılım ve ilgi nedeniyle mutlu olduklarını ifade eden Alkan, çalışma belgesine sahip taksici esnafın yılda bir kez en az iki saat uzman kişiler gözetiminde bu tür eğitimlere katılmasının önemli olduğunu vurguladı.
     Antalya Büyükşehir belediyesi Taksi Yönetmeliği çerçevesinde eğitimlerin zorunlu olduğunu bildiren Alkan, şunları kaydetti:
     Eğitimler, 22 Ocakta başlayacak. Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası yönetimi olarak eğitim seminerini 6 saat olarak planladık. 10 bin kişinin katılmasını bekliyoruz. Seminerler günde 3 periyot halinde sabah, öğle ve akşam olmak üzere esnafı mağdur etmeden gerçekleşecek. Seminer sonunda katılımcılara katılım belgesi ve ticari taksi kullanma sertifikası verilecek. Turizmin başkenti Antalyada şoför esnafının en iyi eğitimi almasını ve aldığı eğitim çerçevesinde hizmetinin kalitesini arttırmasını istiyoruz.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Taksi şoförlerine eğitim verilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER