Talibanın kaçırdığı Türk teknikerin kurtarılması

Talibanın kaçırdığı Türk teknikerin kurtarılması -Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Sertaç Dikilitaşı arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu (Fotoğraflı - Görüntülü)


MANİSA (A.A) - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Afganistanda yaklaşık 2 yıl önce Taliban mensuplarınca kaçırılan ve MİTin girişimleriyle kurtarılan tekniker Sertaç Dikilitaşı telefonla arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu.
     Türkiyenin Kabil Büyükelçiliğinde bulunan Dikilitaşla telefonla görüşen Davutoğlu, Büyükelçi Basat Öztürke de iyi misafir edin en kısa zamanda ilk uçakla ailesine kavuşturun talimatını verdi.
     Davutoğlu, Dikilitaşa En kısa zamanda Türkiyeye geleceksin. Geçmiş olsun, Allah bir daha ailenden ve vatanından ayırmasın. Hepimiz çok mutlu olduk dedi.
     Davutoğlu, Dikilitaşla görüştükten sonra yaptığı açıklamada, Sertaç Dikilitaş, takriben 2 yıl 2 ay oldu, Afganistanda kaçırılmıştı. Aylardır takip ediyorduk. Bu günlerde haber bekliyorduk. Biraz önce Sultan Camiinin içindeyken mübarek mekanda haberini aldık. Büyükelçimiz haberdar etti. Hamdolsun kurtarıldı. İnşallah ilk uçakla da annesinin yanına, Adanaya gelecek. Annesiyle de görüştürdük. Sağlık ve sıhhatle kurtarıldı şeklinde konuştu
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Talibanın kaçırdığı Türk teknikerin kurtarılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER