Tamirhaneden şampiyonluğa

Tamirhaneden şampiyonluğa -Avrupa ve Doğu Avrupa Süpermoto Şampiyonası gençler kategorisinde birinci olan 15 yaşındaki Harun Çabuk, motosiklet tamirhanesinde kazandığı motor tutkusuyla mutlu sona ulaştı (Fotoğraflı-Görüntülü


DENİZLİ (A.A) - Okuldan arta kalan zamanlarında motosiklet tamirhanesinde babasına yardım ederken kazandığı motor tutkusuyla motosiklet yarışlarına hazırlanan Harun Çabuk, Avrupa ve Doğu Avrupa Süpermoto Şampiyonasında gençler kategorisinde birinci olmanın mutluluğunu yaşıyor.
     Henüz 15 yaşında olan Harun Çabuk, Servergazi Anadolu Lisesi 2. sınıfta eğitim hayatına devam ederken boş zamanlarında da 24 yıldır motosiklet tamirciliği yapan babasına yardım ediyor.
     Bulgaristan, Slovenya ve Türkiyede Nisan-Eylül ayları arasında gerçekleştirilen 7 ülkeden 16 sporcunun mücadele ettiği Süpermoto Gençler Avrupa Şampiyonasında birinci olan Çabuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada motorlara olan tutkusunun ve babasının tamirhanesinin kendisini şampiyonluğa taşıdığını söyledi.
     Motor sporlarına 6 yıl önce başladığını anlatan Çabuk, Spora başlamamda babamın katkısı büyük. Ben babama yardım ederken, o bana bir sürpriz yaparak motosiklet aldı. Böylelikle motosikletlere olan ilgim daha da arttı ve lisanlı sporcu olmaya karar verdim. İlk önce bu işe hobi olarak başladım. Sonrasında da sporcu oldum diye konuştu.
    
     -Baba oğul pistlerde-
    
     Moto GPde şampiyonluğu hedeflediğini belirten Çabuk, Avrupa şampiyonu olmasında babasının katkısının büyük olduğunu kaydetti.
     Babası Yaşar Çabuk ise oğlunun küçük yaşlardan itibaren tamirhanede kendisine yardım ettiğini belirterek, şunları söyledi:
     Bir işçi gibi çalışmadı ama yardım ediyordu. Motorların her şeyini merak ediyordu. Tamirhaneye gelen motosikletlere imrenerek bakıyordu, deneme sürüşleri yapıyordu. Ben de motorlara olan ilgisini gördüğüm için ona bir motor aldım. Onun içindeki motor aşkı onu şampiyonaya taşıdı bence.
     Oğlunun yarıştığı motorun tamirini baba olarak kendisinin yaptığını kaydeden Çabuk, Baba oğul yarış pistlerindeyiz. Ben hep onun yanı başındayım, motoru bozulduğu anda devreye ben giriyorum dedi.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu da Çabukun genç yaşta başarıyı yakalamasının kendilerini sevindirdiğini söyledi.
     Çabukun düzenli ve sistemli çalışmanın meyvelerini topladığını ifade eden İbanoğlu, Onun uluslararası müsabakalarda elde ettiği başarılar, ülkemizin adının dünyada daha çok zikredilmesini sağlayacaktır. Biz Çabuku her konuda destekliyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Mustafa Dermencioğlu / Ali Korkmaz
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Tamirhaneden şampiyonluğa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER