Tanıtımlar meyvelerini vermeye başladı

Tanıtımlar meyvelerini vermeye başladı -Trabzona bu yılın ocak-mart döneminde gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 25 artış ile 144 bin 963 olarak gerçekleşti -Vali Kızılcık: Tanıtımlar turist sayısının artı


TRABZON (A.A) - Trabzona, bu yılın ocak-mart döneminde gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine oranla yaklaşık yüzde 25 artış ile 144 bin 963 olarak gerçekleşti.
     Trabzon Valisi Recep Kızılcık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısında artış olduğunu belirtti.
     Trabzonu geçen yıl ocak-mart döneminde 97bini yerli 116 bin 450 turistin ziyaret ettiğini ifade eden Kızılcık, bu yılın aynı döneminde ise sayının 122 bin 380i yerli turist olmak üzere, toplam 144 bin 963 olarak gerçekleştiğini söyledi.
     Yabancı turistler arasında İran, Azerbaycan ve Suudi Arabistan vatandaşlarının fazla olduğunu dile getiren Kızılcık, şöyle devam etti:
     Tanıtımlar turist sayısının artışında önemli rol oynadı. ABDye geçtiğimiz ay tanıtım amacıyla gezi düzenlemiştik. Burada yaptığımız toplantılar sonucunda Trabzona gelecek kruvaziyer sayısının artmasını bekliyoruz. Bu da her zaman savunduğumuz uluslararası tanıtım fuarlarının önemini ortaya koymaktadır. Önümüzdeki yıllarda tanıtım faaliyetleriyle turist sayısının daha da artacağını tahmin ediyoruz.
     Sektördeki en büyük sıkıntının eğitim ve hizmet kalitesindeki eksiklik olduğuna işaret eden Kızılcık, Bu eksikliği giderme noktasında bazı çalışmalar yaptık. Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün organizasyonunda eğitim çalışmalarına daha çok yer verilecek dedi.
     Vali Kızılcık, restorasyon çalışmaları son aşamaya gelen Alacahan ile Sürmenedeki Hacı Yakup Ağa Konağının turizmi tetikleyeceğini savunarak, şunları kaydetti:
     Özellikle restorasyonu büyük ölçüde tamamlanan Hacı Yakup Ağa Konağını yaz sezonuna yetiştirmeyi hedefliyoruz. Burayı butik otel olarak yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunacağız. Alacahanın kaba inşaatı tamamlandı. Burası da kısa sürede bitirilerek Trabzon ve bölge turizminin hizmetine sunulacak.
    
     Muhabir: Zafer Sel
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Tanıtımlar meyvelerini vermeye başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER