Tapu Kadastronun İşlem Yönetimi ve Performans

Tapu Kadastronun İşlem Yönetimi ve Performans Sistemi -Türkiyede 200e yakın noktaya yaygınlaştırılan sistem, 2 yılı geride bıraktı


SAMSUN (A.A) - Samsun Tapu ve Kadastro 10. Bölge Müdürlüğü tarafından prototipi oluşturulan ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünce Türkiyede 200e yakın noktaya yaygınlaştırılan İşlem Yönetimi ve Performans Sistemi, 2 yılı geride bıraktı.
     Samsun Tapu ve Kadastro 10. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Davut Güney ile Kadastro Dairesi Başkanı Burak Keserin, Samsun 10. Bölge Müdürlüğünü ziyaret ederek Bölge Müdürü Hasan Özalbandan çalışmalar hakkında bilgi aldığı bildirildi.
     Güneyin personele, çalışmalarında vatandaşa güler yüz göstermeleri tavsiyesinde bulunduğu belirtilen açıklamada, amacın, tüm başvuru sahiplerinin kurumdan olumlu izlenimlerle ve mutlu ayrılması olduğu kaydedildi.
     İşlem Yönetimi ve Performans Sistemi uygulaması hakkında da bilgi verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Öncelikle vatandaşların ön başvuru masasında evrakları eksik olmamak kaydıyla talepleri alınarak kendilerine işlemlerinin aynı günde sonuçlandırılacağı, dairede beklemelerine gerek olmadığı belirtilerek, sonraki tüm aşamalar cep telefonlarına sistemden gönderilen mesajlarla vatandaşımız yönlendirilmektedir. Cep telefonlarına gönderilen mesajlarla iş sahipleri bankaya harcını yatırıp son aşamada işlemi yapan memurla karşılaşmakta ve imzasını atarak işlemlerini tamamlamaktadır. Bu sistemde kamuoyunda oluşan tapu ile ilgili olumsuz görüşlerin önüne geçilmiştir. Samsun Bölge Müdürlüğümüze bağlı Samsun, Ordu, Amasya ve Sinop il ve ilçelerinin tamamı olan 52 Tapu Müdürlüğünde 2012 yılı için ortalama aylık memnuniyet oranı yüzde 98dir.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Tapu Kadastronun İşlem Yönetimi ve Performans Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER