Taraklıdan kısa kısa

Taraklıdan kısa kısa -AK Parti Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı


SAKARYA (A.A) - AK Parti Taraklı Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı.
     Toplantıda konuşan AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, ilçede değişim rüzgarlarının estiğini belirterek, bunun süreceğini söyledi.
     Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman ise ilçenin makus kaderini yenmeye başladığını ifade ederek, "Taraklının her köşesinde altyapı ile ilgili çalışmalarımız devam etmekte. Bu çalışmalarda sona yaklaşıldı. Halkımızın sabrı sonrasında altyapıda sorunsuz ilçe haline geleceğiz. Taraklı, artık adından sıkça söz edilen bir turistik yer olmuştur" diye konuştu.
     Toplantı, basına kapalı devam etti.
    
     -Saadet Partisi Danışma Kurulu Toplantısı-
    
     Saadet Partisi Taraklı İlçe Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı.
     Toplantıda konuşan İlçe Başkanı Mehmet Sanlı, yerel seçim çalışmalarını değerlendireceklerini belirterek, "Seçimlere kadar Saadet Partisini en güçlü hale getirmek için çalışacağız" dedi.
    
     -Yerel kültür dernekleri toplandı-
    
     Sakarya Yerel Kültür Derneği öncülüğünde, çevre illerdeki yerel kültür dernekleri ilçede bir araya geldi.
     Türk Boyları Konfederasyonu Genel Başkanı Durhasan Koca, yerel kültür derneklerinin başkanları ve yöneticileri ile beraber olmaktan mutlu olduğunu söyledi.
     Sakarya Yerel Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Cüneyt Demir ise turizm bölgesi ilan edilen tarihi ilçede kültürel değerlerin gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla toplandıklarını anlattı.
    
     -Belediye Başkanı Özkaraman-
    
     Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, ilçenin geleceği için planlı çalışmalar yaptıklarını söyledi.
     Özkaraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin turizmde gelecek vaat ettiğini belirterek, "İlçemiz geçmişten günümüze kültür ve tarihini korumayı başarmış ender yerleşim yerlerinden biridir. Ne yazık ki kültürel ve tarihi zenginlikleri ile ön plana çıkmayı başaramamıştır. Bu zenginliklerimizi ortaya çıkarmak için projeleri hayata geçirmekteyiz" şeklinde konuştu.
     Tarihi evlerde gerçekleştirdikleri restorasyon çalışmaları ile ilçenin hareketlilik kazandığını kaydeden Özkaraman, şöyle devam etti:
     "İleriye dönük çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Taraklıda ilçemiz, Sakarya, ülke adına planlı çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Yolun başındayız. Restorasyon konusunda geniş anlamda tecrübe edindik. Bu tecrübelerimizi Anadoludaki belediyelerle paylaşıyoruz. Daha önce birçok belediyede katkı verdiğimiz projeler var. Kültürel mirasa sahip çıkılmasında, merkezi hükümetten de önemli destekler alıyoruz."
    
     Muhabir: İzzettin Kömürcü
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Taraklıdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER