Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri

Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri -Başvurular 17 Ağustos Cuma günü sona erecek


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediyesinin kentteki tarihi yapıların korunmasını teşvik amacıyla bu yıl 10. kez düzenlediği Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri için son başvurular 17 Ağustos Cuma günü sona erecek.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, kültürel ve mekansal mirasa hak ettiği saygının gösterilmesi, tarihi yapıların korunmasını teşvik amacıyla başlatılan Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödüllerinin bu sene 10. yılını kutladığı, 10. yıl özel programı kapsamında yarışma, tarihi mirasa sahip çıkan, koruyarak yaşatan ve bu alanda emeği bulunan tüm vatandaşların katılımına açık olarak gerçekleştirilecek.
     Yarışmada, Tarihi Yapıda Yaşam, Basit Onarım, Esaslı Onarım, Alan Ölçeğinde Başarılı Koruma Uygulamaları ve Emek dalları ile Arkeolojik Sit Alanlarında Kültür Varlıklarının Korunması ve Sergilenmesine Yönelik Mekanların Oluşturulması, Kentsel Sit Alanlarında ve Koruma Alanlarında Yeni Uygulama, Tarihi Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Dalında Katkı dallarında ödüller verilecek.
     Yarışmada ayrıca, çocuk ve gençlerin tarihi mirasa ve çevreye duyarlılıklarını geliştirmek, koruma kültürü oluşturmak ve yaygınlaştırmak amacıyla geçen yıl ayrı bir kategori olarak başlatılan Tarihi ve Kültürel Miras Konulu Öğrenci Projeleri Teşvik kategorileri de bu sene de devam edecek.
     İzmir Büyükşehir Belediyesinin www.izmir.bel.tr/tarihesaygi adresinden yapılabilecek başvurular 17 Ağustos Cuma günü sona erecek.
    
     Muhabir: Halil Şahin
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER