Tarihi Bedesten Çarşısının restorasyonu

Tarihi Bedesten Çarşısının restorasyonu -Belediye Başkanı Çoban: Onların ödeyeceği miktar 400 bin liraydı ancak esnafın yüzde 60ı evet derken yüzde 40ı hayır diyor


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, tarihi Bedesten Çarşısının restorasyonuna yüzde 60 oranında katkı vermeye hazır olduklarını bildirmelerine rağmen esnaftan henüz destek göremediklerini savundu.
     Çoban, Belediye Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, Vali İrfan Balkanlıoğlunun da katıldığı bir toplantıda Bedesten Çarşısı esnafıyla bir araya geldiklerini ve onlara tarihi çarşının düzenlenmesi için destek olacaklarını ifade ettiklerini bildirdi.
     Çarşının tamamen özel mülk olmasına rağmen restorasyon için yüzde 60 katkı yapmaya hazır olduklarını esnafa ilettiklerini dile getiren Çoban,Esnafımızdan dernek kurmalarını istedik. Geç de olsa derneği kurdular. Restorasyon için gerekli olan 1 milyon liranın 600 bin lirasını ödemeye hazır olduğumuzu söyledik. Onların ödeyeceği miktar 400 bin liraydı ancak esnafın yüzde 60ı evet derken yüzde 40ı hayır diyor. Aslında dükkan başı ödeyecekleri para 4-5 bin lirayı geçmiyor dedi.
     Çoban, çarşının hem içi hem de dışının restore edilmesinin planlandığı bilgisini vererek, esnafa, restorasyon bittikten sonra sahip olacağı durumun görsel dokumanını gösterdiklerini anlattı.
     Restore edilirse çarşının cazibesi ve ziyaretçi sayısının artacağına dikkati çeken Çoban, Bedestenin gerçek kimliğiyle halkın karşısına çıkacağını anlattık. Maalesef hala çözüm bulamadılar. Vatandaş katkısı sağlayamazsak vatandaş eserin değerini bilmiyor. Ayrıca başka yerler için de aynı talep gelirse biz ne söyleyeceğiz. Çünkü Afyonkarahisarda 400den fazla tescili ev var diye konuştu.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Tarihi Bedesten Çarşısının restorasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER