Tarihi eser kaçakçılığına yönelik operasyon

Tarihi eser kaçakçılığına yönelik operasyon -Kocaeli merkezli yürütülen soruşturma kapsamında 14 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, 40 kişi gözaltına alındı -Operasyonda, tarihi eser niteliği taşıdığı belirtilen heykel,


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli merkezli 14 ilde uluslararası tarihi eser kaçakçılığı yaptığı iddia edilen bir suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, 40 kişi gözaltına alındı.
     Kocaeli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uluslararası tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla Kocaeli merkezli 14 ilde faaliyet gösteren bir suç örgütüne yönelik çalışma başlattı.
     Yaklaşık 1 yıl süren teknik ve fiziki takibin ardından kimlikleri belirlenen şüphelilerin 14 ildeki ev ve iş yerlerine eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, aralarında suç örgütünün lideri olduğu belirtilen Fuat A, Aziz T, Ercan Ynin de bulunduğu 40 kişiyi gözaltına aldı.
     Şüphelilerin adreslerine arama yapan polis, tarihi eser niteliği taşıdığı belirlenen 700 adet gümüş sikke ile heykel, heykel başı, kolye ve çeşitli objelerden oluşan bin 500 adet eser ele geçirdi.
     Gözaltına alınan şüphelilerin, Kocaeli Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri sürüyor.
    
     Muhabir: Metin Girgin / İbrahim Aktaş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Tarihi eser kaçakçılığına yönelik operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER