Tarihi eserlerin maketleri yapılacak

Tarihi eserlerin maketleri yapılacak -İkizce Kaymakamı Doğan: Hazırladığımız bir projeyle birlikte bölgemizde bulunan tarihi eserlerin maketlerini yapacağız


ORDU (A.A) - İkizce Kaymakamı Ali Doğan, Hazırladığımız bir projeyle birlikte bölgemizde bulunan tarihi eserlerin maketlerini yapacağız dedi.
     Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İkizce Kaymakamlığı olarak çeşitli projeler üzerinde çalıştıklarını belirtti.
     Hazırlanan projelerin tamamının çok faydalı olacağına inandıklarını ifade eden Doğan, Temennimiz bu projelerimizin kısa zaman içinde kabul görmesi diye konuştu.
     Projeler arasında tarihi eserlerine yönelik bir proje bulunduğunu da anlatan Doğan, şöyle devam etti:
     Hazırladığımız bir projeyle birlikte bölgemizde bulunan tarihi eserlerin maketlerini yapacağız. İkizce Kaymakamlığı olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da projeler hazırlayarak bu projelerle güzel işler yapmayı sürdüreceğiz. Daha önce bir kaç proje hazırlamış ve bunlar son aşamaya gelmişti. Şimdi hazırlanan proje ise tarihi eserlerimize yönelik bir proje. Hazırladığımız bu proje kapsamında bölgemizde bulunan tarihi eserlerin maketlerini bire bir yapmayı planlıyoruz. Öncelik ilçemizdeki tarihi eserler olacaktır. Bu tarihi bina arasında Laleli Camimiz yer alıyor. Daha sonra bölgemizdeki tüm tarihi eserler tespit edilerek maketleri zaman içinde yapılmaya başlanılacak. Daha sonra bu maketlerimiz çeşitli yerlerde değerlendirilecek. Bu proje sayesinde tarihi eserlerimizin nerede ve nasıl halde olduğunu da rahatlıkla görüp anlayacağız.
     Doğan, proje sayesinde bölge halkına istihdam sağlanacağını da sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Tarihi eserlerin maketleri yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER