Tarihi Hacı Ahmet Camisi restore edilecek

Tarihi Hacı Ahmet Camisi restore edilecek


KASTAMONU (A.A) - Abanada mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait tarihi Hacı Ahmet Camisinin restore edileceği bildirildi.
     Mimar Ahmet Sevgilioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki asra yakın bir geçmişi bulunan caminin dokusunun korunarak restore edileceğini söyledi.
     Projenin onay aşamasında olduğunu belirten Sevgilioğlu, Koruma kurulu kayıtlarında caminin giriş kısmında eklentiler olduğu görülüyor. Ancak şuan ki görüntülerde bu eklentiler yer almıyor. Bu nedenle kurul üyeleri, eklentilerin araştırılması için inceleme yapılmasını istedi. Eklenti görülen kısımda raspa çalışması yapılacak ve çıkan sonuç kurula sunulacak dedi.
     Restorasyon projesi kapsamında caminin dış cephe sıvasının yenileceğini vurgulayan Sevgilioğlu, proje kuruldan geçtiği takdirde caminin minaresi ve pencere doğramalarının dokusuna uygun bir şekilde yenileneceğini belirtti.
     Sevgilioğlu, ayrıca taban ve tavanın da elden geçirileceğini ve musalla taşı ekleneceğini aktararak, Cami yapıldığı günkü gibi olacak ve ilçe halkı ecdadının eseri olan bu yapıda ibadet etmenin huzurunu yaşayacak diye konuştu.
     Abana Belediye Başkanı Rıdvan Oyar da restorasyon çalışmalarına her türlü desteği vereceklerini vurgulayarak, caminin restore edilerek yeniden hayat bulmasının en büyük istekleri olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Semih Yüksel
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Tarihi Hacı Ahmet Camisi restore edilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER