Tarihi Kentler Birliği Adanada toplanacak

Tarihi Kentler Birliği Adanada toplanacak


ADANA (A.A) - Tarihi Kentler Birliği 2013 yılı ilkbahar toplantısının, 11-13 Mayıs tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Adanada yapılacağı bildirildi.
     Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, yazılı açıklamasında, Tarihi Kentler Birliğinin ilk kez Adanada toplanacağını belirtti.
     Tarihi Kentler Birliğine üye 350 belediyenin başkan düzeyinde temsil edilmesinin beklendiğini ifade eden Aldırmaz, toplantının, Adananın tarihi mirasının korunması konusunda ışık tutacağını kaydetti.
     Aldırmaz, 11-13 Mayıs tarihlerinde Adanada toplanacak Tarihi Kentler Birliğinin, kentlerin tarihi dokusunun korunması ile ilgili önemli çalışmalar yapan bir kuruluş olduğunu vurgulayarak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Böylesi önemli bir kuruluşun toplantısına ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyarız. Toplantıda en iyi şekilde ev sahipliği yapmaya çalışacağız. Bu arada konuklarımız hem Adananın tarihi zenginliğini tanıma fırsatı bulacaklar, hem de Adananın tarihi dokusunun korunmasıyla ilgili yaptığımız çalışmaları görme şansını yakalayacaklar.
     Yeni Büyükşehir Yasası ile büyükşehir sınırları il sınırlarına genişledi. Böylece il sınırları içindeki tarihi eserlerin ve tarihi mirasın korunması ve tanıtılması konularında bize büyük sorumluluk düşüyor. Bu sorumluluklarımızı da en iyi şekilde yerine getireceğiz. Çünkü 10 bin yıllık tarihi olan, 4 bin yıldır yeri ve adı değişmeyen Adana önemli bir tarihi geçmişe sahip. Tarihi kentler arasında önemli bir yeri olan Adanada önümüzdeki dönemde tarihi mirasa sahip çıkma adına gerekli çalışmalar yapılacak. Tarihi Kentler Birliğinin Adana toplantısı, yapacağımız çalışmalarda bize ışık tutacaktır.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Tarihi Kentler Birliği Adanada toplanacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER