Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine yabancı

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine yabancı medya ilgisi...


EDİRNE (A.A) - 651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerini izlemek için bir çok yabancı medya kuruluşunun temsilcisi akreditasyon yaptırdı.
     Geçmişi 6,5 asra yaklaşan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri kültürel ögeleriyle yerli-yabancı pek çok basın kuruluşunun da ilgisini çekiyor.
     Yağlı güreşlerin yanı sıra, onlarca kültürel ritüeli içinde barındıran Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerini izleyerek, bağlı bulundukları haber ajansları, gazeteler ve televizyonlara servis edebilmek için her yıl güreşleri izlemek için kente gelen yerli ve yabancı gazeteci sayısında artış olduğu bildirildi.
     Edirne Basın Yayın Enformasyon İl Müdürlüğünün daveti üzerine, Türkiyede görev yapan 14 yabancı medya mensubu, gözlemlerini çalıştıkları kuruluşlara bildirecek.
     Hollanda Ad Nıeuws Medıadan Elzbieta Slawomira, Çin Halk Cumhuriyeti Xınhua Ajansından Ming Chen, İtalya Espansione Medyadan Giuseppe Mancini, İran Fars Haber Ajansından Esmail Bandıdaryan, Avusturya Der Standard Gazetesinden Markus Rolf Bernath, Tataristan Haber Ajansından Ruşaniya Altay, Amerika Fodors Travelden Vanessa Hilary Larson, İsviçre Basler Zeitung Gazetesinden Jan Keetman, İngiltere Getty İmagesden Claudia Yvonne Wiens, Amerikan Bloomberg Televizyonundan Joshua Bassett, The Wall Strett Journalden Joe Parkinson ve Hanmione Nevill güreşleri izlemek için akreditasyon yaptırdı.
     Edirne Basın Yayın Enformasyon İl Müdürlüğü yetkililerince kentin tarihi ve turistik yerlerini gezecek olan yabancı gazeteciler, yarından itibaren Er Meydanını gözlemleyerek, haberlerinde yer verecekler.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine yabancı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER