Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin yayın ihale

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin yayın ihale sözleşmesi -Güreşlerin yayın hakları 10 yıllığına Doğuş Yayın Grubuna verildi -Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi: Kırkpınar son yıllarda artık Türkün malı olmaktan çıkıp, d


EDİRNE (A.A) - Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin son yıllarda yapılan çalışmalarla Türkün malı olmaktan çıkıp, dünya malı olma şansına eriştiğini bildirdi.
     Sedefçi, Edirne Belediyesinde düzenlenen basın toplantısında, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin yayın haklarının 10 yıllığına Doğuş Yayın Grubuna verildiğini söyledi.
     Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin, Edirnenin Osmanlı devleti zamanında başkent oluşundan buyana tarihi bir gelenek olduğunu ancak, yılda 200 bin yerli ve yabancı turistin geldiği bir organizasyon olmaktan öteye gidemediğini savunan Sedefçi, şunları kaydetti:
     Dünya malı olmuş, marka değeri olan bir Kırkpınar maalesef çok dar çerçevede, ulusal boyutta tanınabilen bir konumda kaldı. Bu da bizi büyük üzüntülere sevk etti. Her zaman iddia ederim, Amerikada Kırkpınar festivali yapılsa en azından yılda 5 milyon kişi festivale gelir, o güreşleri izler ve olduğu bölgeye de büyük para bırakır. Artık bu işin besmelesini Doğuş Grubuyla beraber çektik. Bu grupla beraber inşallah Edirnemizin ve Kırkpınarımızın marka değerini dünyaya aktarma şansına kavuşacağız. Kırkpınar son yıllarda artık Türkün malı olmaktan çıkıp, dünya malı olma şansına erişti.
    
     -Ağalık kurumsallaşmalı-
    
     Kırkpınar ile birlikte Ağalık müessesesinin de kurumsallaşması gerektiğini ifade eden Sedefçi, özel bir bankanın ağalığa talip olduğunu söyledi.
     Bir banka kalkıp da ağalığa talip olabileceklerini söylüyorsa, bu, ağalığın ilerisinin açık olduğunun somut ifadesidir diyen Sedefçi, şu ifadeleri kullandı:
     Ağalık kurumsallaşmalı. Kurumsal olan grupların bu işe girerek bu işin paradan çok kurumsal olarak yapılmasında fayda var diye düşünüyorum. Seyfettin Selim yapıyor şu anda sağ olsun, elinden geldiğince temsil ediyor ama bir tek kişinin temsil etmesiyle, bir kurumun, her türlü katkıyı yapacak yüzlerce insanın bunu temsil etmesi farklı olur diye düşünüyorum. Kırkpınarın yayın hakkının verilmesiyle ufku açıldı. Bundan sonra ağalık da çok farklı olacaktır. Katılım da fazla olacaktır.
    
     -Kırkpınarla kimse uğraşmasın-
    
     Hamdi Sedefçi, Kırkpınar ile ilgili yapılan çalışmaları eleştirenlerin, eleştirmek yerine katkı yapmaları gerektiğini söyledi.
     Edirne Belediyesinin Kırkpınarın tüm masraflarını karşıladığını ifade eden Sedefçi, Kırkpınar Trakyanındır, Edirnenindir. Kırkpınarla kimse uğraşmasın. Sayın Federasyon Başkanı şimdiye kadar sordu mu bizlere Hamdi başkan kaç para harcıyorsun, şu kadar para vereyim sana dediler mi- 80 hakem parasını belediye versin, bin 500 pehlivanın parasını, yolluğunu, yatacak yer parasını belediye versin, her şeyi belediye karşılasın, tesis belediyenin olsun, emeği belediye versin. Sonuçta birileri ahkam kessin. Öyle yağma yok şeklinde konuştu.
    
     -İhale sözleşmesi-
    
     İmza töreninde Doğuş Yayın Grubu adına katılan NTV Spor Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Cengiz Macar da, Türkiyenin ve dünyanın en eski spor organizasyonlarından biri olan Kırkpınarın yayıncısı olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti.
     Konuşmaların ardından, Sedefçi ve Macar, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin yayın ihale sözleşmesini imzaladı.
     Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin yayın haklarının, 10 yıllığına Doğuş Yayın Grubuna verildiği sözleşme, iç saha ve dış saha reklamlarını da kapsıyor. Sözleşmeye göre reklam gelirleri, yayıncı kuruluş ile Edirne Belediyesi arasında yarı yarıya paylaşılacak. Ayrıca, Kırkpınarın isim hakkıyla ilgili çalışma da yapılabilecek. Belediyenin onayıyla isim hakkı bir kuruma verilebilecek.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Cihan Demirci
     Yayıncı: Ersin Şiyhan
<< Önceki Haber Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin yayın ihale Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER