Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri bu yıl

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri bu yıl NTVden yayınlanacak -Edirne Belediye Başkanı Sedefçi: -NTV grubu gibi bir grubun Kırkpınara ilgi göstermesi, onu sahiplenmesinin, Kırkpınarın UNESCOya girmesinin somut sonuçları olduğunu d


EDİRNE (A.A) - Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri bu yıl NTVden yayınlanacak.
     Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, belediye meclis salonunda düzenlenen basın toplantısında, Kırkpınarın reklamları, isim hakkı ve naklen yayınına ilişkin bir paket olarak ihale yapıldığını söyledi.
     İhaleyi NTV grubunun kazandığını belirten Sedefçi, şunları kaydetti:
     Şu an NTV grubu gibi bir grubun Kırkpınara ilgi göstermesi, onu sahiplenmesinin Kırkpınarın UNESCOya girmesinin somut sonuçları olduğunu düşünüyorum. Ve böyle 5, 6 tane televizyon ile haber kanalı ve reklam firmasıyla beraber Kırkpınarımızı bu süreçte tüm dünyaya duyurma şansına kavuşacağımızı düşünüyorum.
     Bu şartnamedeki en büyük özellik, Kırkpınara isim hakkı verilebilir maddesidir. Nasıl Turkcell Süper Lig oluyorsa, biz de böyle bir şey düşünüyoruz. Ve burada talipler olursa, talepleri belediye başkanı ve encümenine aktarılacak. Encümen talep eden kuruluşu uygun buluyorsa bu isim verilecek. Yine tüm yetkiler belediye başkanı ve encümeninde saklı olarak kalacak.
     Kırkpınarın NTV canlı yayınıyla farklı bir tanıtıma kavuşacağını ifade eden Sedefçi, canlı yayına ilişkin ihalenin bir yıllığına 22 bin liraya imzalandığını kaydetti.
    
     -Kırkpınar ağalarına onur beratı-
    
     Sedefçi, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine yıllarca ağalık yapan Kırkpınar ağalarına onur beratı verileceğini söyledi.
     Konuya ilişkin Edirne Kültür Müdürlüğünün çalışma yaptığını ifade eden Sedefçi, Arkadaşlarımız, yıllarca ağalık yapmış isimlerin listesini hazırlıyor. Onlara onurlanacakları, mutlu olacakları beratlar sunmayı planlıyoruz. Bu beratları da Kırkpınarda güreşler sırasında takdim etmek istiyoruz dedi.
     Sedefçi, onur beratlarının şu an ağalık yapanların yanı sıra vefat eden ağaların ailelerine de verileceğini aktardı.
    
     -Benzinlik otogar değildir-
    
     Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Sedefçi, otogar dışından yolcu taşımacılığı yapan bir turizm firmasının uygulamasının yasal olmadığını ifade ederek, Benzinlikte yangın çıksa insanların hali ne olacak- Ayrıca biliyorsunuz yolcuların sigortalı olması gerekiyor. Maalesef yasal olmayan biletler kesiliyor ve insanların hayatları tehlikeye atılıyor dedi.
     Bir gazetecinin, Sağlık Bakanlığına Mehmet Müezzinoğlunun getirilemesine ilişkin ne düşünüyorsunuz- sorusuna Sedefçi, Sayın Müezzinoğlundan Edirneye katkı yapmasını bekliyorum. Yapacağına da inanıyorum. Edirne kazansın istiyorum. Hizmette parti olayı yok. Edirne kazanınca Müezzinoğlu da onurlanacak ve bu benim eserim diyecektir. Müezzinoğlunu kutlayacağız. Bakanıma, kol kola girelim, hizmet yapalım diyeceğim yanıtını verdi.
    
     Muhabir: Cihan Demirci / Salih Baran
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri bu yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER