Tarihi köprüler restore ediliyor

Tarihi köprüler restore ediliyor -Çit Deresi üzerindeki 200 yıllık tarihi geçmişe sahip kemer köprülerin aslına uygun restorasyonu için çalışma yürütülüyor


GÜMÜŞHANE (A.A) - Torul ilçesine bağlı Büyükçit köyündeki tarihi kemer köprülerin aslına uygun restorasyonu için çalışma yürütülüyor.
     Büyükçit köyü muhtarı Köksal Özel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çit Deresi üzerindeki yaklaşık 200 yıllık tarihi geçmişe sahip iki kemer köprünün, köyün ormanlık alanında bulunan ve 890-900 tarihleri arasında üç keşiş tarafından kurduğu bilinen Panaghia (Meryem Ana) Manastırına giden yol güzergahı üzerinde bulunduğunu belirtti.
     Kemer köprülerin, 10 yıl önce Trabzon Koruma Kurulu tarafından koruma altına alındığını ifade eden Özel, 8 yıl önce köprülerin yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olması üzerine restore edilmesi için Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne başvurdum. Karayollarına ait köprülerimizde, bu yıl çıkarılan ödenekle restorasyon çalışması başlatıldı. Çalışmalar tamamlanmak üzere. Köprülerin restorasyonundan sonra Meryem Ana Manastırının da restore edilmesini talep edeceğim dedi.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir / Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Tarihi köprüler restore ediliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER