Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerine 240 baş

Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerine 240 baş gebe düve dağıtıldı


AKSARAY (A.A) - Hamidiye Alaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin 40 ortağına 6şar baş damızlık gebe düve dağıtımı yapıldı.
     Toplam 240 baş damızlık gebe düve dağıtımı için Hamidiye Mahallesinde bir tören düzenlendi.
     Kooperatif Başkanı Hasan Kurt yaptığı konuşmada, hayvancılığın işsizlik için çözüm olduğunu söyledi.
     Aksaray Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Hamit Özkök ise yerinde istihdamın bu dağıtımlarla mümkün olduğunu bildirdi.
     Aksaray Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Öztorun ise 2005 yılında Aksarayda 74 bin büyükbaş, 225 bin küçükbaş hayvan varlığı olduğunu belirterek, Bugün büyükbaş hayvan varlığımız 180 bine, küçükbaş hayvan varlığımız ise 600 bine ulaştı. Şehrimizde 49 kooperatif yatırım programına alındı ve 48ine destek sağlandı. Tüm kooperatiflerimizin 3 bin 268 ortağına bugüne kadar 8 bin 300 büyükbaş hayvan dağıttık diye konuştu.
     Vali Vekili Abdülkadir Demir de dağıtılan hayvanların her birinin birer fabrika olduğunu söyledi. Demir, Bunlar süt, et ve yavru üretiyor, istihdam sağlıyor. Bundan iyi fabrika olur mu- Bir dönem köylerden şehirlere göç oluyordu. Köyler terk edilip şehirlere gelindi ve orada asgari ücrete mahkum olundu. Sonrasında tekrar köylere dönüş başladı. Köylerimiz güzelleşti, güzelleşmeye devam ediyor dedi.
     Konuşmaların ardından kooperatif üyelerine hayvanların dağıtımı yapıldı.
    
     Muhabir: Adem Koçak / Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Metin Bolat
<< Önceki Haber Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerine 240 baş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER