Tarımsal Veri Projesi tanıtıldı

Tarımsal Veri Projesi tanıtıldı -Alanya Kaymakamı Özdemir: -Projenin daha da gelişmesini ve tüm ülkemize yayılmasını temenni ediyorum


ANTALYA (A.A) - Alanya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ziraat Odası, Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi ve Toslak-Yeniköy-Hacıkerimler Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin işbirliğiyle hazırlanan Alanyada Tarımsal Veri Projesinin tanıtımı yapıldı.
     Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Meclis Salonunda düzenlenen toplantıya katılan Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Türkiyenin tarım sektöründe büyük bir potansiyeli olduğunu söyledi. Özdemir, Bu projenin daha da gelişmesini ve tüm ülkemize yayılmasını temenni ediyorum dedi.
     Alanya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, envanter projesinin hayata geçirilmesinin, tarımsal alanda yapılan çalışmaların ne durumda olduğunu göstermesi açısından önemli olduğunu kaydetti. Rüzgar, envanter çalışmalarının iç tüketimin yanında dış piyasalara açılmayı ve ihracatın sürekliliğini de sağlayacağını belirterek, Bu, gelirimizin artması, ürünümüzün, alın terimizin hak ettiği değeri bulması, yaşam seviyemizin yükselmesi anlamına gelmektedir. Envanter çalışması bunların ilk ayağıdır diye konuştu.
     Toslak-Yeniköy-Hacıkerimler Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Mustafa Özen, bölgedeki tarımsal veri çalışmasının hazırlanmasıyla örnek bir çalışma içine girdiklerini anlattı. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından kabul edilen projeyle ürün planlamasına gireceklerini ve bunu tüm Alanyaya yayma hedefinde olduklarını dile getiren Özen, projede 500 çiftçinin envanter anket uygulamasına tabi tutulacağını, bunun yanında tarım komitesi kurulacağını, erken uyarı eğitimleri verileceğini, bilgi ve iletişimin sağlanması için kısa mesaj sisteminin uygulanacağını bildirdi.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Tarımsal Veri Projesi tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER